-
pokaż póżniej efekty...
do autora: bardzo dobre portrety, mi najbardziej podszedł ostatni jako przekaz chociaż wolałbym większą głębie ostrości. Ale generalnie czapeczka z głowy...
wiesz co pietro - mi też wrzuc jednego rawa na maila - najlepeij tu: liseks@gazeta.pl
-
właśnie tego RAWa chciałem w celu pokazania i porównania
-
hej
wysłałem przed chwilą,
dajcie znać czy dostaliście
pozdrawiam
-
może daj na michalcat@gmail.pl bo ten co mam tutaj w profilu był zapchany i jest stosunkowo wolny, także poproszę na gmaila :)
-
hej
wysłałem Ci na powyższy meil, poprzednie wróciło...
pozdrawiam
-
prosze bardzo, u mnie była to kwestia przestawienia kilku suwaczków, zero warstw, modyfikacji, manipulacji z brushami itp.
o co mi chodziło, o to by pokazać sprawcowaną twarz, niełatwe życie, te twarze idealnie do tego się nadają, dlatego zainteresowałem się obróbką
dziękuję pietro77 za udostepnienie RAWa
-
To Ty w ramach rewanżu powiedz nam jakimi to suwaczkami się bawiłeś ;)
-
obrabiałem na adobe lightroom, wogóle nie tykałem szopa prócz zmiany rozdzielczości na mniejszą.
Kilka suwaków ciekawych w tym znakomitym programie do wyciągu RAWow - trochę przestawiłem balans bieli by skóra przeszła w tonację lekkiego brązu a nie magenty, przełączenienie na szarości i regulacja kilku suwaków które odpowiadają za kanały kolorów (red, yellow, green, magenta, cyan, blue itp), potem lekko rozjaśniłem i już, w razie by ktoś potrzebował tego presetu do lightrooma to służę pomocą
-
cześć
ciekawie to wyszło, nie powiem,
może z tym "zmęczeniem" i suwaczkami nieco przesadziłeś, ale podoba się,
presecik chętnie bym przećwiczył...
pozdrawiam