Co to jest SDK?
Wersja do druku
Co to jest SDK?
SDK â Wikipedia, wolna encyklopediaCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Dzięki.Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
Czyli Zibi zamierzasz zrobić nowe softy do aparatów Olka? Coś takiego jak ten słynny ruski soft do Canona?
SDK = System Development Kit
Czyli tak na skróty to zestaw bibliotek obejmujących pewną funkcjonalność, które można dołączyć do własnego programu.
W tym przypadku będą do fukcje sterujące aparatem. Przykładowo, ustawienie czasu ISO,.... oraz wykonanie zdjęcia, a potem zgranie go na dysk komputera, albo wyświetlenie ekranu wyświetlacza na ekranie komputera....
Nie widziałem jeszcze tego SDK, więc nie wiem dokładnie, ale napewno te funkcje tam są
Czemu nie ? Jest to możliwe.
Najwaznejsze jest to by mieć pojęcie co jest potrzebne i zrozumienie zasad działania. Reszta to prosta żmudna dłubanina, ale efekty są ekstra :)
Dlatego wasze uwagi są cenne. jak dostanę zestaw funkcji, to będę wiedział dokładnie jaka jest możliwość sterowania danym modelem. Wtedy sam zaproponuje co można zrobić.
odbierz PW :) powinineś miec
SDK w aktualnej wersji 3.4 nie jest kompatybilne z lustrami Olympus. Właściciel legalnego egzemplarza SDK może zarejestrować się na stronie Olympusa dla developerów i pobrać tam bezpłatnie SDK dla lustrzanek.Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Jack
Dzięki, to już wiem, ale w sklepie będzie dopiero pod koniec listopada dostępne
a PW jeszcze nie ma ? ;(