-
Podobno obiektyw nie trzeba rozkładać na części pierwsze. ;)
Gość który rozkręcał coś z serii 7xx radził robić zdjęcia krok po kroku w trakcie zabiegu - sprzęt jest mocno upchany i można mieć spore kłopoty ze złożeniem.
Kiedy mi skończy się bateryjka to chyba se daruję - będę wbijać ustawienia po każdej wymianie akumulatorów.
-
Tak swoją drogą to beznadziejnie producent rozwiązal ten problem bateryjki...
WIELKI MINUS DLA OLYMPUSA
-
Dzięki wielkie za ten gratisowy zasilacz,
teraz przynajmniej w domu jak wymieniam baterie to ustawienia się nie kasują z tym zasilaczem :)
Gorzej jest w terenie...
A co do bateryjki to u zegarmistrza wymienić mi nie chcą bo boją się że popsują, a serwis śpiewa takie sumy że aż głowa boli...
-
mam to samo
Cześć. Mam Olympusa 740. 3 albo 4 lata. No i od miesiaca mam to samo. Zaznacam - to nie jest wina ustawień. Zawsze podtrzymywanye były ustawieniaz jakąś godzinę. Zaopatrzyłem się w baterie - które podtrzynywały napięcie w zasie ładowania akumulatorków. (czas ładowania - 6 godzin). No ale od miesiąca - wystarczy że na sekundę wyjmę moje akumulatorki i ustawienia giną. Bardzo wkurzające - bo musze pamiętać żeby wszystko ustawić. Datę, wielkość zdjęcia, pomiar światła, ISO. Coś koszmarnego. Ale się wkurzyłem na Olympusa. do tej pory byłem zachwycony. Jakby ktoś to naprawił - prosze o podanie kosztu.
-
W tym aparacie jest wewnetrzna malutka bateria do podtrzymywania ustawień . Trzeba ją wymienić ,ale sam tego nie rób . Wyslij do serwisu. Powodzenia
-
Pragnę poinformować (dla statystyki ;)) - wczoraj odkryłem że mój C-750 też przestał trzymać ustawienia.
-
I co zamierzasz zrobić z tym fantem?
Ja radzę sobie podłączając zasilacz w trakcie zmiany baterii, ale w terenie to odpada.
Jeśli uda ci się to jakoś naprawić to napisz jak i za ile...
-
Na razie nic nie zamierzam.
Spróbuję olać...:roll:
Chyba że za rok na wakacjach właśnie w terenie stwierdzę że się nie da... :twisted:
-
Khe, khe!
http://www.pbase.com/ociepka/750
Kto śmiały? :twisted:
-
Witam
Mam to samo. Olympus dał d..y z tą baterią. Od RadioErewań dostałem zasilacz - pomaga w domu - RadioErewań jeszcze raz wielkie dzięki. Czy ktoś wie, gdzie w Trójmieście wymienię bateryjkę. POMOCY !!!