Ja za 10 zeta + 7 koszty przesyłki dostałem 5 sztuk Zorin, ale jeszce nie nakleiłem bo jak widzę są różne opinie w tej sprawie, więc czekam na więcej.
Ja kupilem pierwsza z brzegu w foto-jokerze ( 5 arkusikow 10X20 cm za 10 pln). Generalnie malo dbam o sprzet i pewnie gdyby nie folia oslona LCD w E1 nie wytrzymalaby zbyt dlugo. Jak pojawiaja sie za duzo rys naklejam nowa i tyle. Z drugiej strony nie potrzebowalem "super hiper" jakosci obrazu, i tak malo korzystam z LCD. Grunt zeby sie sama nie odklejala. Moim zdaniem nie ma koniecznosci wydawac " grubej" :P kasy na folie, poprostu jest to material eksploatacyjny.
Tomek.
pleg jedna dobra folia ZORIN jeden arkusik co starcza na LCD kosztuje 10 zl to jest poliweglanowa , anie PCV czy jak tam ją zwą.
Ja mam folię bezklejową, widac ją tylko pod pewnymi kątami Robiłem zdjecia równierz bez foli i nie przeszkadza ona w foceniu jak chcesz zobaczyć ostrość to powiększasz zdjęcie i tyle. 6szt za 9zeta i narazie zużyłem tylko jedna
Cytat:
Zamieszczone przez pete_136
W końcu kupiłem reklamowane trochę wcześniej folie z alegro. Na razie są ok.
Pozdrawiam i dzieki za pomoc
Dajcie spokój, chyba po betonie trzeba przejechac szybką aby zarysować?!? Folie sprawdzają się w aparatach, które nie mają szyby.
O.K. Odrywam folię na Twoją odpowiedzialność.Cytat:
Zamieszczone przez Joki
:wink:
Ale po betonie nie będziesz ciągał szybką?
ja kupiłem na allegro i jest rewelacja,może nie wygląda najlepiej po przyklejeniu,ale nie martwie się o lcd
Joki:
osobiście miałem przez dwa lata OLKA 740 i zero rys. LCD w 8080 i E-1 mają większą i bardziej "wystawioną" powierzchnię, więc w obu wypadkach bez folii ani rusz. podobnie z E-300, E-500 i każdym aparatem z dużym LCD.
znajomy kupił E-300 i już po 2 tygodniach miał zdrapki na LCD a folię kupił dopiero po fakcie więc nie ma co twierdzić że E-300 jest taki twardy bo nie jest. przecież wystarczy suwak w kurtce...
mamery:
pierwszy raz zawsze jest ciężki - jak będziesz robił to ponownie, zostanie mniej bąbelków...