-
Proszę chłopaki, nie denerwujcie mnie. Dla mnie działanie autoiso w E-500 jest niezrozumiałe i nielogiczne. Dzisiaj miałem okazję potestować autoiso w programie "sport" w E-500 i tu autoiso działa jak złoto, nawet nie ma wyboru w tym programie - autoiso mamy zaklepane przez fabrykę bez możliwości zmiany na inną opcję :wink:
b.
-
Właśnie Blady żeby choć działało z priorytetem czasu... Z priorytetem przesłony byłoby to trochę problematyczne, bo czas można baaaardzo wydłużać, ale przy priorytecie czasu przesłony bardziej niż na maksa otworzyć się nie da i wtedy tylko ISO zostaje - logika nakazywałaby automatyczne podniesienie ISO aż do granicy limitu (a jak ktoś nie chce, to przecież może wyłączyć :-) )
-
nie wiem jak u was, ale przy okazji innego watku (tego o slimaczeniu sie e500) sprawdzilem zdjecia robione w trybie sportowym z CAF na airshow z AutoISO i jakiez jest moje zaskoczenie (pamietam jak dzis ze czasy mialem 1/500 - 1/800 przy zachmurzonym totalnie niebie) kiedy widze: ISO400 :)
-
dzemski i bardzo dobrze miałeś, u mnie w hali w trybie sportowym - przy okazji ślimaczenia :wink: , przy autoiso ustawiającym się na 400 i f2.8-3.5 czasy dochodziły od 1/125 do 1/30
Szkoda, że jak ustawię sobie max autoiso na 800 to w trybie sportowym nie jest to wykorzystywane.
Wczoraj w instrukcji wyczytałem, że iso jest też dobierane w zależności od odległości od fotografowanego obiektu.
-
Ja tylko tak, BTW w temacie lamp do e-systemu.
Na Allegro włanie oferowana jest lampa FL-50 za jedyne 1100 zł, ja kupiłem :)) jeżeli kto jest zainteresowany, to zapraszam, bo jeszcze co tam zostało :))
http://allegro.pl/item92047145_olymp...wa_okazja.html