to prawda gary, nie popsulaby sie, ale trzeba by ja czyscic od czasu do czasu, a trudno zrobic to samodzielnie bardzo dokladnie.
Wersja do druku
to prawda gary, nie popsulaby sie, ale trzeba by ja czyscic od czasu do czasu, a trudno zrobic to samodzielnie bardzo dokladnie.
Czy ktoś wie, czy i kiedy wysłać aparat do serwisu w celu przeczyszczenia owego filtru?
:shock: hmmm, skoro miałbym oddawać aparat do serwisu, żeby czyścili filtr to po co ten fitr? Równie dobrze można oddać do czyszczenia matrycy...??Cytat:
Zamieszczone przez P
Samego filtru się nie czysci, mymienić należy taśmę pod matrycą na którą niby spadają te brudy z matrycą. Gdzieś czytałem zalecenie że to sie robi po 1000 razach pracy filtra , ale czy tak jest w rzeczywistosci ???
Właśnie o to pytam. W końcu gdzieś te syfki muszą spadać...
weź mnie nawetnie strasz... sprawdzałem w menu serwisowym i aparat uruchumiony był juz 1100 razy...Cytat:
Zamieszczone przez robin102
Ja dzwoniłem do serwisu (paproch mi się przykleił do matówki) i serwisant przy okazji powiedział że E1 trzeba oddawać na czyszczenie do serwisu (średnio) raz na dwa lata.
Czy czyszczenie w takim ukladzie jest platne? Jesli wykonywane w okresie gwarancyjnym?
Mi sie nie usmiecha zegnac sie z aparatem na tydzien czy dwa ...
Podobnie i ja ;) na razie czyszczenie automatyczne starcza i sprawdza sie. Inni poszli sladem Olymusa - Sony Alpha, Canon ...Cytat:
Zamieszczone przez NimnuL
Szkoda, ze Olek tego jakos sprytnie nie opatentpowal :)Cytat:
Inni poszli sladem Olymusa - Sony Alpha, Canon ...