-
1 - bardzo fajna, tylko nie wiem po co z prawej strony wkrada sie kawalek pala (mocniej bym ciachnal)
2,6 - ciekawe, z ladna GO
3 - ta gromada labedzi to bardzo fajny pomysl, jednak na tym zdjeciu jak dla mnie jest za duze zamieszanie, brak zdecydowanego kadrowania, trudno zawiesic na czyms oko... dynamizm na plus ;-)
4 - fajne chociaz IMHO troche wolalbym minialnie tlo mniej rozmazane
5 - takie zwykle
----
ostatnia fotka - swietna! chociaz do mojego idealu to robilbym po troche innym katem zeby szczyt fotki (cypelek) byl mniej centralny a bardziej znajdowal sie w "goracym punkcie" (zlotym)
pozdrawiam
-
hmmm.... może ktoś mnie wyprowadzi z błędu, ale ja sobie inaczej wyobrażam zimę nad morzem... brakuje mi śniegu, lodu, cokolwiek co wskazywałoby, że to jest zima, ujęcie na morze zza czapy śniegu może? A tak to wyszły zdjęcia w pochmurny dzień. Kiedyś byłem nad morzem ale to był listopad niezimowy i tak właśnie wyglądał krajobraz nadmorski jak na powyższych zdjęciach.
-
-
Przepraszam Excel ale chciałbym mieć Twój sokoli wzrok, bo ja jakoś muszę udać się na przegląd swoich patrzałek którymi oglądam świat bo ani sopelków, ani w chmurę nie idzie mi zaglądnąć po drodze za śniegiem.
Na tych zdjęciach nie ma zimy, ani trochę, nigdzie, to poprostu sesja w pochmurny dzień i gdyby nie temat sesji, to bym się nie domyślił, że chodzi o zimę. Równie dobrze można dać tytuł dla tej sesji "Morze bez słońca". I będzie bardziej na temat...
-
-
Ależ cała przyjemność po mojej stronie :)
mówisz i masz:
http://www.jba.polandmet.webtech.pl/moje/strona3b.htm
- pomijam kwestię słońca, ale tak sobie wyobrażam krajobraz nad Bałtykiem w zimę. I chętnie bym pojechał nad takie zimowe morze.
ps: (zdjęcia nie moje ale publicznie dostępne)
-
-
No to jest zmiana tematu, na inny , bardziej odpowiadający klimatowi na zdjęciach, faktycznie temat jest tu najistotniejszy. Pozdrawiam i naprawdę bardzo dziękuję za zainteresowanie.
-
Nie Setka, temat nie jest najistotniejszy, ale mi jako odbiorcy sugeruje pewien kierunek i zamysł autora, którego odbiorca szuka później na prezentowanych fotkach i autor zdjęć powinien brać na to poprawkę. Dla mnie temat wystawy stanowi integralną część z tym co oglądam i jest równie ważny jak opis czy historia związana ze zdjęciami (jeśli takowa jest). Zdjęcia zaprezentowane przez Ciebie podobają mi się ale jako np: morskie klimaty ale nie jako morze zimą, a jak rozumiem chciałeś przedstawić zimę. Swiatło słoneczne napewno nadaje dynamiki fotografiom ale nie jest obowiązkowe. Jak nie było słońca to nie było i koniec, a zdjęcia, jak są dobre obronią się same i nie potrzebują do tego światła słonecznego.