Plastikowe soczewki są już standartem nawet w znacznie droższych obiektywach. technologia idzie po prostu do przodu.
Wersja do druku
Plastikowe soczewki są już standartem nawet w znacznie droższych obiektywach. technologia idzie po prostu do przodu.
zastanawiam się czy kupic 40-150 i dlatego uwaznie obserwuje ten temat i pytam o szkła. Jak sądzicie jaka cena jest rozsądna i atrakcyjna za ten obiektyw?
Witam
Ja kupiłem w firmie http://www.eltkom.pl/ za 799, na stronie co prawda nie ma ale wystawiali 2 na allegro, jednego wziąłem ja, więc warto do nich zadzwonić może jeszcze mają.
PS.
Jestem z niego bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
Ktos ma do odsprzedania ten obiektyw z zestawu E300. Nie pytałem dlaczego sprzedaje ale sprzęt jest nowiutki jeszcze w folii z papieram Chyba jednak kupię skoro tak nalega... :wink:
ps. cena jest znacznie, znacznie nizsza niz 799zł :wink:
Za te zuiko warto zaplacić 700zl bo po tyle chodzą nowe na llegro. Uzywany ostatnio poszedl za 550 zł kilkumiesieczny. Mając na uwadze porownanie tych szkiel do konkurencji to straszna taniocha . Chyba dokupie jeszcze 3 sztuki na zapas. he he he
obiektyw 40-150 hałasuje dość mocno. ma problemy z łapaniem AF przy słabym oświetleniu, w porównaniu np z 14-45mm. co do jakości obrazu nie mam uwag.