Ja jeszcze dorzucę do polecanych już tu kwartalnik Fotografia, Świat Obrazu jeszcze jedno godne uwagi camer@obscura - historia, teoria i estetyka fotografii.
Wersja do druku
Ja jeszcze dorzucę do polecanych już tu kwartalnik Fotografia, Świat Obrazu jeszcze jedno godne uwagi camer@obscura - historia, teoria i estetyka fotografii.
Odświeżę, bo chyba ciekawy artykuł dzisiaj w Dużym Formacie w wyborczej:
Cytat:
Dramatyczne zdjęcia z zamieszek, mordów i samosądów sprzedawane światowym agencjom przynosiły sławę, zarobek i nadzieję na zawodową karierę. Ken Oosterbroek i Joao Silva kilkakrotnie byli ogłaszani najlepszymi fotoreporterami kraju, a Greg Marinovich i Kevin Carter zdobyli Nagrody Pulitzera. W 1992 roku jedna z johannesburskich gazet napisała o nich artykuł, nazywając Bractwem Pif-Paf. O cenie jaką się płaci z bycie w środku zamieszek, w centrum wojny pisze Wojciech Jagielski.
Witam. A co sądzicie o Digital Camer Polska. W miarę świeży tytuł. Cena jak zwykle 19PLN. Ale w zamian troche teorii, porad testów... Pismo kierowane do użytkowników lustrzanek.
Chciałbym lekko odświeżyć wątek. Czy po tych dwóch latach nadal czytanie polskiej prasy dot. fotografii nie cieszy się zbytnim zainteresowaniem?
Czytam wszystko co jest w empiku.
Ja czytam FOTO. Ciekawe artykuly, nie zawiele testow. Godne uwagi jest jeszcze FOTOGRAFIA .
Ciekawe i za darmo.
http://pokochajfotografie.pl/
PS.
To jest magazyn o fotografii a nie o sprzęcie. ;-)