-
@Rick van Dyke
wszystko sie zgadza, ale reporterzy maja lampy zewnetrzne o znacznie oddalonym punkcie blysku od obiektywu i to znacznie redukuje efekt czerwonych oczu, a nakladki zmiekczajace wplywaja na obraz minimalnie... czesto widuje patent, ze fotograf ustawia lempe palnikiem w sufit i dodatkowo przyczepiaja bialy kartonik refleksyjny co by czesc swiatla odbila sie i oswietlila bezposrednio pierwszy plan
-
@DraXan tylko bez wylgaryzmow. Sam sobie wymierz kare ale wczesniej usun slowo W......C
-
@DraXan i bigoss
Ja nie twierdze wcale, ze taki "bajer" nie oslabia netezenia swiatla. Oczywiscie, ze tak jest i nie przecze temu, ale to nie oznacza, ze nie mozna sobie czegos takiego zmajstrowac. Poza tym zależnie ile wloze takiej kalki w nakladke to uzyskam bardziej stlumione swiatlo badz mniej. Moge tez wlozyc kolorowy material pol-przepuszczalny->daloby to ciekawy efekt. TO tak jak przylozenie palca do lampy w momencie blysku. Wychodzi "krwista" fotka hehe :wink:
BTW a moze by tak zrobic sobie taki kartonik? To chyba nie bedzie trudne :x
@vodnik
nie wiem co tak bylo wczesniej napisane i czy bylo, ale wg. mnie W...C moze oznaczac
-wlepić
-walnąć
Czy sa jakies inne slowa o tym znaczeniu, i to do tego brzydkie?
:roll: :)
EDIT: OK, juz wiem cot za slowo. Szczerze mowiac nie wpadl bym na to :o
-
Witam wszystkich
widziałem coś takiego na allegro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41763768
może warte uwagi (???)