A nie dla marketingu Olek zapowiedział wprowadzenie E-600 , której nie będzie - info prasowe było , o firmie się
mówi, nikt na tym nie traci.
Wersja do druku
A nie dla marketingu Olek zapowiedział wprowadzenie E-600 , której nie będzie - info prasowe było , o firmie się
mówi, nikt na tym nie traci.
Mamogromny sentyment do stajni Pentaxa, uzywalem go przez wiele lat ale te kolorowe popierdolki powinny zostac w Japonii gdzie ich miejsce, dla mnie to zenada. Czy P az tak desperacko probuje wytrwac na rynku?
pozdrawiam
Witam
Nie jestem pewien czy to ma być tylko mały nakład. Może tych pstrokacie kolorowych jak wskazany będzie tylko kilkaset ale stonowane białe, niebieskie,szare i czerwone są już w sprzedaży. Pixmania je wystawia na swojej stronie internetowej i myślę, że znajdą nabywców.
Ok. dopiero niedawno postanowiłem zakupić lustro bo wcześniej wydawało mi się strasznie kosztowną inwestycją - nie wiedziałem, że Pentax wypuszcza inne wersje kolorystyczne.
Kto wie czy bym nie zakupił białego Pentaxa K-x gdyby się pojawił w ofercie Pixmani wcześniej. Tak to po walce E520 a canon eos 450 - zdecydowałem się na Olego i mam nadzieję, że nie będę narzekał na decyzję.
test na dpreview.com (tłumaczenie na pl)
nowy lider w klasie?
Bardzo fajna lustrzanka! Przez pewien czas Number One na mojej liście zakupów, łącznie z pancake'm 40/2.8. Zwłaszcza, że do 15 stycznia obowiązuje pentaxowy cashback.
I zapewne kupiłbym go właśnie w tej konfiguracji (body+kit+40/2.8), ale ostatecznie wybrałem E-P1 (kit+17/2.8).
Zależało mi bardzo na niewielkich gabarytach, stabilizacji i jasnych stałkach. Kx pod względem wielkości był dla mnie do zaakceptowania (wielkość mniej więcej G1/GH1), posiadał stabilizację lecz nie za bardzo odpowiadała mi ogniskowa 60mm.... Owszem jest 15/4, ale to już nie jest "jasna" stałka ;-)
W dodatku m4/3 skusił mnie 20/1.7 (na pewno go kiedyś dopadnę) i 17/2.8 (super cena w promocji dla klubowiczów), oraz zapowiedzią wydania 12/2.8. Takich pancaków pentax nie posiada....