Prawie na pewno nie.
Wersja do druku
Prawie na pewno nie.
a 9-18?
JBr.
wydawało mi sie że po aktualizacji firmware 12-60 też ostrzyło, ale jak są wątpliwoci trzeba sprawdzić :)
Tu jest wszystko podane.... http://www.olympusamerica.com/files/...atement_EN.pdf
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
ZD 25
ED 9-18
ED 14-42
ZD 14-54 II
ED 40-150
ED 70-300
źródło: Imager_AF_Compatibility_Statement_EN.pdf - szukaj przez google
Decyzja zapadla (nie 12-60 bo za drogi, nie leica 14-50 bo mnie nie przekonala) - 14-54 II. Wczoraj zamowione - juz mam!
Jedno pytanko: na pudelku jest spora czerwona naklejka "Bundled item - Not for resale". Rozumiem, ze obiektyw pochodzi z zestawu (np. z E-30). Ale czy to nie bedzie miec dla mnie znaczenia np. przy kwestiach gwarancyjnych itp. W koncu sprzedawca sprzedal mi cos czego teoretycznie nie powinien. Czy Olympus moze miec jakas baze z przypisanymi nr seryjnymi do zestawow itp?
pozdr.
JBr.
Czyżby ktoś "rozbierał" zestawy i sprzedawał drożej osobno? Ciekawe co na to Olympus.
No coz - ja nie wiem. Ale dla wyjasnienia - kupilem i E-30 i 14-54 II w tym samym sklepie, tylko oddzielnie w odstepie kilku dni. Sumaryczna cena wyszla niemal rowna cenie zestawu (16 zl roznicy na kwocie ponad 5200 zl to wlasciwie zadna roznica). Roznica jest natomiast taka, ze i obiektyw i body osobno sa (byly) dostepne od reki (wysylka tego samego dnia co zamowienie) a zestaw ma opcje dostepnosci - 7dni...
Nie wiem, czy sklep postepuje wlasciwie czy nie, bo nie znam zasad. Od strony klienta oceniam sklep bardzo dobrze... (pod warunkiem, ze nie bedzie ew. problemow z gwarancja na szklo). Przypuszczam, ze cale zamieszanie wynika z checi dogodzenia klientowi - klient chce sam obiektyw? - no to dostanie... Ooo..! akurat nie ma osobnego... - to nic wyslemy mu ten z zestawu, a do zestawu domowimy, zeby byl komplet. I to by bylo jak dla mnie w porzadku - pod warunkiem, ze Olympus nie notuje numerow seryjnych zestawow itp...
pozdr.
JBr.