Kurde wygląda jak programy z tvn turbo. Chyba za mocno przyciemnione, bo moje oczy przeskakują z budynku na niebo i nie mogą pojąć co się tam dzieje. Ale może to kwestia gustu.
Ale sam sposób bardzo dobry. Może w końcu zainstaluje tego GIMPA.
Wersja do druku
Kiedyś była jeszcze taka "kanapka": filtr czerwony+szary połówkowy+ polar. Da się toto uzyskać cokinem. Chyba pokanapkuję sobie, ale sigmą 30 bo na mojego ulubieńca to niestaty...
Shadow/Highlights w PS, może z zastosowaniem tylko na niebo. Powinno wystarczyć.
Do takich zadan - sa produkty NIK SOFTWARE. Przynajmniej tak je pozycjonuje producent.
Chodzi o to, ze maja inteligentne narzedzie do zaznaczania interesujacego Cie obszaru bez bawienia sie w maski. Szczeogolnie kiedy obszar nie jest jedna plama, ale np. rozlewa sie w tle, a z przodu sa galezie drzew, ktorych nie chcemy potraktowac jakas obrobka.
użyj se np. takiego filtra polaryzują/cego. nie wyjdzie Ci wtedy mdłe niebo :)
A dziękuję za radę dziękuję, tylko "se musze" sam skonstruować polar na 7-14 mm, bo takowego niet...
hehe no tak... nie doczytałam i jeszcze napisałam okropnie :D sobie użyj :D będę się pilnować na przyszłość... ;-) czasem ciężko wyzbyć mi się gwary podwórkowej
Można zastosować np.: Qtpfsgui 1.9.1 i tone mapowanie Mantiuk i suwakami ustalamy szybki wynik