-
Ok dzieki, wiedzialem ze sie do tego dobierzecie :D ale np. w 3 i 7 no to sorka ale bandy a wiec i tak by nic nie bylo widac, jedyne co to pomaranczowa bande. 4-widzialem wiele takich zdjec i mi sie podobaly, a na kompie nie bylo ciety, no moze troche prawa strona. 9 i 8... Co do nich to fakt, swiatla za duzo nie bylo ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :wink: Bede sie staral bardziej trafiac ale czasami to macie racje ze niektore zdjecia byly skutkiem przypadku ale znowu nie wszystkie.
Z gory jesszcze raz wszystkim dzieki
-
Witaj,
1,7,8- nie mam zdania, ale nie przyciągnęło mojej uwagi na dłużej,
2- bardzo mi się podoba, mimo że przeraża i mam ciarki na plecach mogłaby się na nie gapić godzinami :-)
3- wiem że jest w ruchu i cięzko go uchwycić, ale brakuje ostrości, no i kard nie taki,
4- bardzo mi się podoba, śliczna modelka i ma to "coś" w oczach, bardzo udany portret i kadr tez mi się podoba:-)
5- podoba mi się, ma klimat :-)
6- bardo mi się podba, jest ostre i kadr fajny :-)
9- brakuje ostrości, ale pomysł był fajny,
10 i 11 - na tak, może trochę za ciemna 10, ale i tak mi się podoba :-)
Pozdrawiam serdecznie
-
Dziekuje, apropo 9 to macie racje ze na kadrowanie czasu to nie mialem bo to byla jedna chwila kiedy spojrzal w obiektyw no i strzelilem, aktualnie bede wlasnie pracowal nad tym kadrowaniem tyle ze tak jak mowie na zuzlu niestety sa bandy ale moze mi sie uda zalatwic z klubem zebym wszedl na tor :cool: , zobaczymy.
Jeszcze raz dziekuje za ocene
-
2 - fajna scena, szkoda braku ostrości
3 - panoramowanie trochę nie wyszło, brak ostrości na zawodniku
4 - też mi się wydaje nieostre :|
5 - fajne, na obrzeżach tej jasnej plamy niestety widać słabą gradację, trzeba by to wublurować
6 - nie wiem co robiłeś z tym zdjęciem, ale nie podoba mi się zielona poświata wokół dmuchawców
7 - fajne, szkoda wąskiego kadru ale sam wiem, że na żużlu nie jest łatwo robić foty, czyżby to 1 wiraż?
8,9 - brak ostrości
10,11 - bez emocji
Ostrzysz zdjęcia po skadrowaniu na kompie?
A na mecze żużlowe to sobie skombinuj taką drabinkę dwustopniową ;) daje radę i bandy nie wchodzą aż tak mocno w kadr. Akredytację na płytę stadionu raczej ciężko Ci będzie zdobyć.
-
Zobaczymy, po za tym z 40-150 napewno bedzie latwiej niz z 14-42 ;P narazie ledwo wieze ze jeszcze chodze z aparatem na zuzel ale trza probowac, jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, z tym ostrzeniem to tera jakotako zaczolem ostrzyc foty te co wystawilem to masz racje ze ostrzone nie byly, powod- nie umialem/umiem ostrzyc :oops: . Ale jeszcze do tego dojde. dzieki za opinie, przynajmniej nad kadrowaniem pocwicze, teraz w niedziele mecz to zobaczymy co bedzie ;)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Odgrzebałem jeszcze 2 fotki, moim zdaniem kadry lepsze no i ostrosc lepsza, ale musze wiedziec czy to o to chodzilo czy jeszcze nie to:
photo 12
http://farm4.static.flickr.com/3514/...e4ccbb0d_o.jpg
photo 13
http://farm3.static.flickr.com/2477/...5cb3588c_o.jpg
Czekam na wypowiedzi. Mam nadzieje ze tym razem mniej surowe ;)
Z gory dzieki
-
-
oj, z tym żużlem, to musisz jeszcze popracować.
-
-
Mnie niestety brak ostrosci przeszkadza.Moze zle wyostrzanie.
-
Nie no rozumiem ale jednak, bez przesady nie mozna wymagac ze zdjecia z 14-42 powycinane beda ostre... ale rozumiem o co chodzi, mam nadzieje ze jak za jakis czas zakupie 40-150 to bedzie lepiej z ostroscia