a propos spadającego dekielka... w MM mozna kupic "sznurek" z przylepcem z jednej strony (od strony dekielka bo w moim dekilku brakuje otworu na inne jego zamocowanie) - zdaje egzamin wysmienicie juz 2-gi miesiąc :)
Wersja do druku
a propos spadającego dekielka... w MM mozna kupic "sznurek" z przylepcem z jednej strony (od strony dekielka bo w moim dekilku brakuje otworu na inne jego zamocowanie) - zdaje egzamin wysmienicie juz 2-gi miesiąc :)
niestety nie wiem w jaki sposób ale ten pyłek znalazł się w środku obiektywu, za soczewką, więc nie ma szans na własnoręczne usunięcie go.
Eee, jak na zdjęciach tego nie widać to bym się nie pzrejmowała.
dziękuję za rady, na pewno odpowiednio zabezpieczę swój aparat na wyjeździe i nie tylko wtedy. Może nawet opracuję swój niezwawodny patent jak chronić aparat przed wilgocią i mrozem...
pozdrawiam
Zapewne mamy taki sam dekielek, albo tego samego typu bo chyba do c4000 jest mniejsza średnica, bo w moim również nie było otworu, ale ja sobie go zrobiłem :) Wywierciłem małym wiertełkiem 3 mm ,zdaje się, otwór na obrzeżu dekielka. Trzyma się wszystko wyśmienicie.Cytat:
Zamieszczone przez qwerty
dekielek 52 mm - trochę mnie to nerwow kosztowało bo po ukradzeniu sprzętu zjechałem ze Słowacji, następnego dnia do sklepu po nowy sprzęt (od razu filtry+tulejka), ale jak to bywa zabrakło własnie dekielka :( no i kolejnego dzionka ryzyk-fizyk ;) po drodze do Zakopca w MM (Bielsko-Biała) victory! dekielek sie tam znalazł :) wiertła pod ręką nie mieli ;) ale był ten sznurek :)
Czy kurz w obiektywie podlega reklamacji?
zapewne tak... jesli jest niskiej jakosci ;)
pytam poważnie
wątpię ze uznają taki powod... ostatecznie są to elementy montowane nie ze 100% szczelnoscią... w kazdym razie jak ja kiedys o to zapytałem - jak jeszcze Eurocolor na maile odpowiadał ;) to zbagatelizowali problem...