No to spacerujemy dalej malowniczymi uliczkami Gdańska, ale mamy cały czas dziwne wrażenie, że ktoś nas ciągle obserwuje...
Pozdrawiam
Wersja do druku
No to spacerujemy dalej malowniczymi uliczkami Gdańska, ale mamy cały czas dziwne wrażenie, że ktoś nas ciągle obserwuje...
Pozdrawiam
To mi się podoba :) . Udało się uzyskać ładne tło w postaci błękitnego nieba.
Czy możesz pisać co przedstawiają zdjęcia? Być może w przyszłym roku będę w Gdańsku, to wiedziałbym czego szukać :D :wink:
Specjalnie dla wrocka :D
Pierwsze zdjęcia robione na ulicy Na Piaskach/Garncarska. W tle widać Kościół św. Katarzyny (XII wiek), notabene polecam zwiedzić muzeum zegarów wieżowych, ciekawa sprawa. Dodatkowo ostatnio zamontowano carillion (49 dzwonów), w każdy piątek o 11 odbywa się koncert gry na dzwonach :)
Kolejne 2 zdjęcia no to Ratusz a w nim muzeum miasta Gdańska.
Ciekawa wizualizacja rozbudowy Ratusza : TUTAJ
3 kolejne zdjęcia z Długiego Targu.
Pierwsze przedstawia zdobienie z kamieniczki obok Dworu Artusa, a nazywanej Nowym Domem Ławy. Słynnej z "Panienki z okienka".
Codziennie w sezonie ze szczytowego okna kamienicy wygląda do przechodniów postać wyobrażająca XVII-wieczną młodą gdańszczankę Hedwigę.
Mam zdjęcie okienka, bez panienki niestety :wink:
Na drugim zdjęciu kawałek Dworu Artusa :)
No i ostatnie zdjęcie to już dach chyba najefektowniejszej kamieniczki w Gdańsku. Ostatnio odnowiona, prezentuje się po prostu rewelacyjnie, mowa o Złotej Kamienicy.
Zapraszam wszystkich do Gdańska :D
Pozdrawiam
fajne zaproszenie ale... gdybysmy przyjechali to Twoje wspaniałe fotki oraz opis mogłyby nieco stracic na atrakcyjnosci ;) i to bynajmniej nie z uwagi na ich poziom :) a zatem... bez obawy kontynuuj to swietne dzieło :) Pzdr.
Dzięki za opis :)Cytat:
Zamieszczone przez No-shadow Kick
A ja zapraszam do Wrocławia. To ta sama odległość :wink: :D
A mi najbardziej spodobala sie idealna symetria zdjecia z ratusza. Nie wiem co mnie tak uzeka, ale strasznie mi sie podoba.
A to zdjecie z Dlugiego Targu przez to ze podciagales pomiar pod niebo, stracilo na bielil, bo rozumiem ze te figurki i budynek sa biale. Mozna by to skorygowac w PS.
@vodnik
Też mi się zdjęcie Ratusza podoba, coś w nim jest :)
Co do zdjęcia kamieniczki to pewnie masz rację, zamieściłem je tutaj żeby pokazać ją w całości, ale szczerze mówiąc to zdjęcie nie należy do moich ulubionych. Jak będzie okazja, to zrobię je z innej pozycji.
@wrocek
Odległość ta sama, to fakt :D
Kto wie, mam rodzinę we Wrocławiu, może się wybiorę :)
Pozdrawiam
Ktoś stracił głowę na tym forum :lol:
Pozdrawiam
wcale bym sie nie zdziwił ;)
a fotka znowu... swietna :)
Super fotka. Ladne swiatlo. POZDRAWIAM