-
dziękuję za dotychczasowe opinie. Teraz zapraszam przede wszystkim miłośników fotografii "plażowej" do oceny moich prac.
zdjęcie nr 7 tyt. Noc nadchodzi od lądu
zdjęcie nr 8 tyt. Wirujące słońce
Przeszkadza mi szum na tych fotach, nie bardzo wiem jak go skutecznie usując ( w PS próbowałem ale mocno ostrość spadała - proszę o rady)
7.
8.
-
Podrzucam kolejne 2 zdjęcia mojego autorstwa, tym razem z innego worka.
zdjęcie nr 9 tyt. Głaz na żwirowisku
zdjęcie nr 10 tyt. Pszczoła
9.
10.
-
Głaz mnie nie podchodzi, pscoła również.
Głaz ma z centymetr co nie? :grin:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Kuwa.. zapomniałem przez to napisać, że wirujące słońce fajne jest i kolorystycznie i kompozycyjnie tak 3+ na 5 ;)
-
kurokial, glaz ma z 2 cm. Napisz konkretnie co ci nie lezy w Głazie i Pszczole (czy po prostu nie bo nie:))
-
Głaz widać, że jest upozorowany i co gorsza widać, że malutki.. A pscoła nie dość, że obcykana to ryjek ma ukryty. Z ostrością jedynie dobrze.
-
Bardzo fajny debiut na forum, fotki przyjemne w odbiorze, MSZ całkiem udane kadry. W ostatnich dwóch (głaz i pszczoła) chyba nie do końca zagrało światło... (robione w ostrym południowym słońcu...:wink:).
Pozdrawiam i czekam na kolejne...
-
Widoczki z morzem podobają mi się, kocham morze i w Twoim wydaniu bardzo mi pasuje, pszczółka w kwiatku - ładne barwy ale jako całość to raczej szału nie ma choć złe nie jest, kamyk na nie, na pocieszenie napiszę, że mam podobne zdjęcie w swojej galerii :wink:a tutaj nauczyłam się nie wrzucać "jeszcze ciepłych" fotek, teraz po kilku dniach odrzucam więcej niż wcześniej, po jakimś czasie podchodzę do nich bardziej krytycznie...
...będę zaglądać, pozdr
-
dzięki za opinie, fotki nie są za świeże, długo myślełem co wrzucić na forum. Umiejętności jeszcze niestety brak ale wszystko przede mną. Tylko opinie o kamyku mnie troche rozbiły:) bo mi się od początku podobał. Zapraszam do komentowania i krytyki innych Klubowiczów.
-
Kamyk jest ładne ale jednak mu czegoś brakuje. Być może problemem jest ostrość, która jest idealna w cieniu pod kamieniem -mi automatycznie tam ucieka wzrok. IFO (identified flying object) nie jest zupełnie w moim klimacie. Mi się tu podoba gra kolorów na kwiatku.... yyy robaczki to nie moje klimaty.
Masz badzo ładne zdjęcia, miłe i ciepłe w odbiorze (np. zachody plażowe), piszesz że długa droga przed Tobą. Ja mogę powiedzieć, że długa droga przede mną do Ciebie.
-
spoko, spoko kowalikster, jam początkujący amator. Fajne zrobiłes wiatraki (ja bym pewnie inaczej skadrowal). Napisz gdzie trzasnąłeś to zdjonko. Ja mam też takie z wiatrakami, chyba nie za dobre, sami oceńcie.
nr 11, tyt. Wiatraki
nr 12, tyt. Gdzieś w polu
nr.11
nr.12
Jak widać w zdj. 12 spore szumy, jak odszumić zdjęcie w PS? Jak daje odszumianie w PS to mocno spada ostrość i robi się mydło, czy w PS skutecznie nie da się odszumić zdjęcia. Chętnie udostępnie rawa aby ktoś wyczyścił to zdjonko i poinstruował mnie na przyszłość. Z góry dziękuję