zdjecie z malym dzieckiem -ciekawe :) troche za ciemne jak na moje odczucia-ja bym zrobila je czarno biale i troszke rozjasnila ,wygladzila buzie :)
np tak :cool:
Wersja do druku
No z tym wygładzaniem to trochę przesadziłaś. Wg mnie naturalna faktura twarzy wygląda lepiej niż wygładzanie.
Co do tatuśka to zdjęcie strasznie zaszumione, chyba z powodu tego ISO800. Ogólnie pomysł ciekawy ale cienko z wykonaniem.
Co do kolorów portetu małej modelki to oczywiście jest lepiej. W sumie fajna fotka na biurko do pracy.
Pierwsze fajne, gdyby nie kadr. Może tak?
Wygładzanie cery mężczyzny? Toż to niemęskie. Lepiej wręcz wyostrzyć rysy, zarost..
heheheee przeciez napisalam wyzej ze tez sie ucze :P i szukam wlasciwie odpowiedzi co i jak robic zeby bylo dobrze :) albo i lepiej :)
no z tym wyglkadzeniem moze faktycznie za duzo pojechalam :) wkoncu trzeba szukac odpowiedzi co jest ok a co nie :)
kiedys ktos tu napisal ze niektorym wystarcza lepsze foty do albumu a inni chca wiecej -ja chce wiecej niz fajne fotki do albumu podejrzewam ze nikas tez-czego mu zycze z calego serca-kazdy kiedys zaczynal i szulkal wskazowek :)
od tego wkoncu jest forum :) patrzyc oceniac poprawiac :) szukac kompromisu
@HrabiaMiod: Właśnie tak miałem to wykadrować i wrzucić na forum po powrocie do domu. W paincie w pracy ciężko kadrować.
Są w fotografii pewne zasady o których można poczytać i się ich trzymać : jak mocne punkty, nie ucinanie nóg itd. Niestety nie zawsze da się zrobić zdjęcie poprawne bo nie pozwala na to sytuacja, pogoda lub nawet sprzęt. Czasami zaglądam tu na forum i odnoszę wrażenie, że teraz na fotografii to już zna się każdy. Jest tu w galerii wiele wspaniałych fotek które mi się podobają i są pięknie zrobione z wszystkimi zasadami obowiązującymi w fotografii. Dla mnie osobiście najładniejsze są te zdjęcia które mi się podobają i nie ważne, że w tle jest bałagan, ziarno czy też za małe rozmycie bo niektóre fotografie mają w sobie coś takiego co sprawia, że z przyjemnością do nich powrócisz po latach.
pieknie napisales doomin:mrgreen: https://forum.olympusclub.pl/images/icons/icon14.gif
[QUOTE=edzia13;321867]zdjecie z malym dzieckiem -ciekawe :) troche za ciemne jak na moje odczucia-ja bym zrobila je czarno biale i troszke rozjasnila ,wygladzila buzie :)
Powiem szczerze że nie za bardzo mi się podoba w takiej wersji wygładzonej i BW. Pozbawione jest nastroju, ale ja tylko początkująca jestem:)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Z dzisiejszej małej "sesji" :)
4.
I jeszcze coś ze starych zbiorów. Stary poczciwy HP 912.
5.
PROSZĘ O CIEPŁE SŁOWA :) I KRYTYKĘ :oops:
MZ na 4. za duzo buzi za mało tła.
Od 5. nie mogę oczu oderwac, podobno sztuka cierpi przy portretowaniu z góry...... ale coś w tej fotce jest że jednak nie mogę :D Podoba mi się bardzo.