Czyli nic się nie da z tym zrobić? Ten aparat tak już ma każdy model? Czy mam sie pofatygować do sklepu że jest zjechany?
Wersja do druku
Czyli nic się nie da z tym zrobić? Ten aparat tak już ma każdy model? Czy mam sie pofatygować do sklepu że jest zjechany?
Zmniejsz stopień kompresji jpg, w aparatach ustawione były inne metody pomiarowe.
Zresetuj ustawienia.
czy jest zjechany to trzeba by porównać z innym aparatem.
Kompresje mam ustawioną: normalna, bo jak ustawiam mała to mi się mieści o połowe zdjęć mniej.
to normalne, im więcej szczegółów tym większy plik
To zakup większą kartę.
Stopień kompresji jest odwrotnie proporcjonalny do jakości jpg.
No to już nie wiem co wy sądziecie eh.
Czyli nie będzie on robił ładniejszych zdjęć
no i żadnego z niego pożytku?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No ale czy taka kompresja czy taka w zdjęciach nie widać żadnej różnicy :|
bo jakośc tych zdjęć uzalezniona jest od połączenia optyka+matryca, a tak i od ceny ;) To co kupiłaś to praktycznie najniższy model Olympusa, więc nie ma się co spodziewać rewelacyjnych jakościowo fot.
Pozwolę sobie zapytać się: Czemu kupiłas nowy aparat skoro stary Panas jest aparatem niezłym i dostarcza fot wystarczających do powiększeń nawet A4 i większych.
Dziękuje za poświęcony czas i za udzielone rady yh. Pozdrawiam. Miłego dnia.:wink:
Podstawowy błąd. Nie zaglądać na forum jak się coś nie podoba po zakupie aparatu. Zajrzeć wcześniej i zasięgnąć opinii, który najlepiej kupić. Każda firma ma modele mniej bardziej udane, oczywiście nie osądzam tego modelu, bo go nie znam, mówię ogólnie.