Dostępny.
http://www.nipo.pl/index.php?page=sh...=1420&vmcchk=1
PS
maestro, miałem Fuji, wiem co pisze :)
PPS
Teraz doczytałem...
Suchar, nie zależy mi na punktach do reputacji, poleciłem aparat jaki sam bym kupił a młody to też nie jestem :roll:
Wersja do druku
Dostępny.
http://www.nipo.pl/index.php?page=sh...=1420&vmcchk=1
PS
maestro, miałem Fuji, wiem co pisze :)
PPS
Teraz doczytałem...
Suchar, nie zależy mi na punktach do reputacji, poleciłem aparat jaki sam bym kupił a młody to też nie jestem :roll:
a ja polecę Panasonici Lumix z trybami iA, podobno działaja rewelacyjnie.
O, dobra wiadomość. Cały czas się zastanawiam, czy lepszy będzie taki z gripem, który jednak jest mniej poręczny, czy taki płaszczak. Bądź co bądź ten, którego teraz dziadkowie używają nie ma gripa i przesadnie duży nie jest. Zapiszę sobie wasze typy i w jakimś sklepie się przymierzę.
Pzdr
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
dzemski, co te tryby robią?
PS. Myślę, że ważna będzie wielkość i jakość wyświetlacza. Duża wielkość i wysoka jakość na pewno poprawią komfort robienia zdjęć.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Już wiem co to tryby iA :)
Jak będziesz oglądał soniacza to zwróć uwagę na:
- tryb "panorama z ręki" - wciskasz spust, obracasz aparatem, rejestrujesz kilkanaście fot i aparat składa panoramkę, rewelka (jeśli dziadek podróżuje)
- tryb "z ręki w nocy" - aparat robi 6 fot i składa "kanapkę" eliminując szumy
- obiektyw z oznaczeniem "G" (wyższa półka)
- filmy HD
- rolka jak w myszce (kręcisz, wciskasz)
Ale te rzeczy razem wzięte to na chwile obecna dostępne jedynie w DSC-HX1 ??
Interesująca zabawka, dużo innowacyjnych rozwiązań,w/g DFV obrazowanie całkowicie przyzwoitej jakości. Tylko dlaczego uparli się na ten nieszczęsny dedykowany akumulator 900mAh zamiast 4xAA... Toż to potrzebuję prądu
Pieniedzy dla dziadka nie zaluj,kup tego co poleca diabolique.pamietaj,ze jak dziadek bedzie zadowolony to potrafi sie odwdzieczyc wnukowi.
Pisze z pozycji dziadka.