zibi dzieki serdeczne :grin:
jak nic musze system opanowac:lol:
Wersja do druku
zibi dzieki serdeczne :grin:
jak nic musze system opanowac:lol:
ja też mam zawsze (prawie) WB-auto.... :) Ale w E510 WB myli się nieraz. W zaś E3 bardzo rzadko. Tryb "P" też nie jest dla początkujących :) Trzeba umieć go sobie poustawiać
skoro E-3 jest dla profi to poco w aparacie dwa programy tematyczne :-?
Ja się komuś bardzo chce i musi to może podglądnąć ustawienia w programach tematycznych np w E-510 i ustawić je później sobie w E-3. Kiedyś podglądałem tak ustawienia do sceny z zachodzącym słońcem :-)
wyskoczylam wczoraj z aparatem-niestety nic nadzwyczajnego niestworzylam -i bardziej tylko utwierdzam sie w przekonaniu ze to nie jest zabaweczka dla mnie :???:
Gdyby w E-3 były programy tematyczne i tryb AUTO to bym się mocno zdziwił :) To jest pucha skierowana do profi albo zaawansowanych amatorów :D W.w. bajery nie są potrzebne ani jednym ani drugim :)
Pozdrawiam !!
Peter
Edziu.............
Przesiadłem się z E-520 na E-3 i dla mnie to wielki skok jakościowy na plus. Filtry o których piszesz znajdziesz jako opcję w niejednym nawet darmowym programie graficznym, robisz zdjęcie E-3ką a potem możesz nakładać na nie dowolne filtry, porównać efekty, wybrać najkorzystniejsze. To tak jak ze zdjęciem czarnobiałym - jeśli zrobisz je aparatem ustawionym na tryb czarno-biały już na zawsze pozostanie czarnobiałe, zdjęcie kolorowe zawsze możesz przekonwertować na czarnobiałe, ale masz w odwodzie kolorowe na wypadek gdyby jednak okazało się ładniejsz ;)
Romek, mylisz się, jeśli robisz w RAWach to jakkolwiek ustawisz opcje - zdjęcie będzie ZAWSZE... kolorowe :)
Edzia, nie wiem co masz na myśli, jeśli o te zdjęcia chodzi. Że co, z E-510 są lepsze niż z E-3? Ja różnicy nie widzę :)