Kondi: jak wychodzisz z ul. Slawkowskiej idac od rynku to po prawej stronie na plantach :)
ps. Panowie tylko dajcie jakas krytyke, jakies uwagi lub wskazowki co do tych zdjec. :)
Wersja do druku
Kondi: jak wychodzisz z ul. Slawkowskiej idac od rynku to po prawej stronie na plantach :)
ps. Panowie tylko dajcie jakas krytyke, jakies uwagi lub wskazowki co do tych zdjec. :)
Aaa, o...nie wiedzialem ze ona nocą czynna jest ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Jonc
Krytyka ? Jasne, ostatnie foto nocne Jubilata, nie ostre :-)
Kupuje baba bilet i pyta ? A gdzie to sie mowi, gdzie sie chce jechac ? Wchodzi pani do autubusu, kasuje bilet i cza glosno krzyknac. Baba wchodzi do autubusu, wklada bilet do kasownika i krzyczy...Jubilat ;-)
Zdjecia nocne bardzo mi sie podobaja.... Na mnie fontanna robi chyba najwieksze wrazenia.... POZDRAWIAM
Mało na tym forum zdjęć nocnych, dlatego takie perełki robią wrażenie. Naprawdę ciężko coś tutaj skrytykować. Zazwyczaj w nocy jest kłopot z odpowiednim balansem bieli, ale w twoich zdjęciach wygląda to przyzwoicie.
Pozdrawiam
Skoro ma byc krytyka - to niech bedzie:
foto 2 - troche sciany sie wala w wybunkach na krawedziach zdjecia co spowodowane jest niedoskonaloscia obiektywu - nalezaloby to usunac w PS. Dodatkowo Wieze Mariackie tworza trzeci zbieg - nie jest to bardzo przeszkadzajace, ale usuwajac krzywe sciany zniknie tez trzeci zbieg Wiez.
foto 3 - mam wrazenie (moze bardzo subiektywne) ze horyzont troszka leci w lewo.
foto 4 - sprzydaloby sie troche odszumiec.
Dodalbym ze fajnie byloby, gdybys dolaczyl podstawowe dane z EXIF'a.
A teraz cos od ojca prowadzacego - mimo ze napisalem slowa krytyki, zdjecia mi sie podobaja w szczegolnosci Katedra Mariacka i Zakole Wisly.
Edit: Jonc zawsze mozesz wyedytowac swoj pierwszy post w Twoim temacie i zmienic jego temat.
1. Zdjecie nocne (fontanna)
ExposureTime : 8,00Sec
FNumber : F3,2
ExposureProgram : Manual
ISOSpeedRatings : 100
ExposureBiasValue : EV0,0
FocalLength : 6,30(mm)
ExposureMode : Manual
WhiteBalance : Manual
2. Marjacki :)
FNumber : F8,0
ISOSpeedRatings : 200
FocalLength : 7,10(mm)
WhiteBalance : Auto
3. zdjcie z mostkiem (cos mi tego exif reader nie chce otworzyc)
czas naswietlania: 10s
F2,8
whitebalance: manual
4. Wisla
FNumber : F4,5
ISOSpeedRatings : 100
FocalLength : 8,20(mm)
WhiteBalance : auto
--------------------------------------------------------
Sam patrzac na te exify, dochodze do wniosku ze ustawial bym innaczej niektore parametry :)) (Poprostu w tej sesji nocnej robilem duzo roznych zdjec i praktykowalem). Ale slucham chetnie waszych uwag :)
Edit: zorientowalem sie ze cos bylo nie tak z info o 3 zdjeciu :(