proszę bardzo...
Możesz zmieżyc ten gwint "suwmiarką" i wtedy będziesz wiedział ile musi mieć tulejka.
Jak by co to mam takową na ewentualne sprzedanie :wink:
Wersja do druku
proszę bardzo...
Możesz zmieżyc ten gwint "suwmiarką" i wtedy będziesz wiedział ile musi mieć tulejka.
Jak by co to mam takową na ewentualne sprzedanie :wink:
No kurczę nie wiem czy tam jest gwint :) jest coś w tym rodzaju, ale czy to gwint to nie jestem pewien :) A jesteś pewien że masz tulejkę właśnie do tego aparatu? Jeśli tak to zapraszam na gg:409913.Pzdr
Redukcja do olka -550; 560...o która prosił Gregory, którą wkręcamy w najmniejszy gwint (na szkło ), ( filtr 52 mm )....jak na zdjęciu ( sory za kiepską jakość )
Dzięki Verdi za wrzutke fotosków :grin:
Pytanko dalsze czy można tam wkręcac jakies redukcje?
Obudowa obiektywu to chyba plastik... trochę strach żeby cos nie pękło...
czy tylko mi sie wydaje ? :lol:
Jeżeli dobrze wykonany jest gwint to powinno się wkręcać lekko...używam tą redukcje od roku i jak do tej pory zdaje egzamin....:grin:
Dzięki Wielkie...
Swoją drogą szkoda że nikt nie wpadł na pomysł produkcji i sprzedaży czegoś podobnego. Tylko trzeba sobie samemu kąbinować....
No ale cóż.
Przypuśćmy że kupiłem tuleję do tego aparatu. Mogę zamontować na niej obiektyw ? Lub co mogę zamontować ? Pzdr
Na owej tulejce możesz zamontować filtry wszelkiego rodzaju, dekielki różnej maści, soczewki makro i nie jestem pewien czy telekonwerter TCON-17...
ponad to "...stanowi ochrone dla obiektywu..."
Chodzi mi dokładniej o sprzęt (nie wiem co dokładnie bo jestem w tych sprawach zielony) do przybliżania :) Chodzi mi o większe zbliżenie. Pzdr
Jak wyżej pisałem TCON 17
http://www.allegro.pl/item576152522_...fz50_fz18.html