Dokładnie tak postępowałem....tyle,że nie pojawia się dalsza instrukcja.jedyne co sie na lcd pojawia to informacja access i to wysztko.
Wersja do druku
Dokładnie tak postępowałem....tyle,że nie pojawia się dalsza instrukcja.jedyne co sie na lcd pojawia to informacja access i to wysztko.
Jeżeli przygotowałeś kartę z plikiem poprawnie, to upewnij się, że bateria G1 jest naładowana na 100% - trochę mniej i nie uda ci się przeprowadzić aktualizacji.
Jeżeli masz baterię na 100% i poprawnie wgrany plik na karcie, to po włożeniu karty i uruchomieniu G1 naciskasz przycisk Play. Dopiero wtedy pojawi ci się okienko wyboru, czy chcesz aktualizować, czy nie. A dalej to tylko nic nie naciskać i spokojnie odczekać :)
Myślę, że powyższe powinno pomóc :)
Pozdrawiam
U mnie też echo.Wiem bateria powinna być naładowana i za każdym razem tak było.
Dobrze Cezar mówi. Właśnie z ta baterią to jest największe obostrzenie - wystarczy ciutkę słabsza i już update nie startuje no i ważne, by plik *.bin kopiować do nadrzędnego katalogu.
Witek widzę, ze robisz to wszystko, ale co to znaczy "u mnie też echo"? Hmmm... Echo?
Dziwny sposób aktualizacji firmware'u wybrał Panas. Mogliby zrobić tak, jak Olek - przez jakiegoś panasonikowego odpowiednika Olympus Mastera.
Echo w sensie,że nie startuje aktualizacja...bateria naładowana na maksa świeżo wyjęta z ładowarki.Plik skopiowany tam gdzie trzeba.karta sformatowana....dziś wieczorem jeszcze popróbuję.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Wiem,wiem...ale u mnie nie idzie.Za chwilę dostanę szału.Po prostu nie idzie...jutro dzwonię do Panasonic Polska ...sam już nie wiem
Dzwoń Witek@ dzwoń, a potem dawaj znać jak poszło... Przyznam, że dziwna sprawa i trudno tu wyrokować o czymkolwiek.
Epicure - też się dziwiłem temu sposobowi po przesiadce z Olkowego, ale musisz przyznać, że dzięki temu ryzyko utraty połączenia w trakcie update, czy choćby problemy np. przez przerwę w dostawach prądu są już nieistotne.
Przespałem się z problemem i poczekam za nową kartą sdhc a nie zwykłe sd może tu tkwi problem ?? narazie od ok 15 minut bawie sie nowym 45-200mm:foto4: