-
Ok, teraz rzucę wystrzelane dzisiaj sople. Temat banalny i oklepany, ale mam nadzieję, że chociaż udało mi się coś uzyskać barwą zdjęć i bokehem.
Wsio w RAWach. Dodam tylko, że robione z ISO 800, bo zapomniałem przestawić :oops:. Dlatego po odszumianiu i odchamianiu trochę straciło.
3 pierwsze właściwie identyczne, różniące się kolorystyką i nasyceniem, prosiłbym o pomoc w wyborze najlepszej :)
6a.
6b.
6c.
7.
8.
A, sprzęt E520 + ZD 40-150 :esystem:
-
Dobra, na ocieplenie klimatu wrzucam parę gniotów z ostatniego dnia wakacji. Bieszczady, właściwe początki mojej przygody z fotografią.
Mam jakieś spaczenie do focenia pod słońce :oops:
9.
10.
11.
12.
-
Spaczenia czy nie spaczenia ... 10. wymiata !!!! Genialnie wyszło ... pomimo tego blika ... mi sie bardzo podoba :)
Pozdrawiam.
-
Focenie pod słońce nieźle Ci wychodzi. Na 10 jeden bliczek, reszta fajna. Ja także lubię takie światło, ale nieśmiały jestem i jeszcze nic nie wstawiłem. A mam.
-
O widzisz i od górek trzeba było zacząć :)
Bardzo fajnie to wyszło, mnie te klimaty pasują.
-
Dzięki za komentarze i odwiedziny. Tego blika wszyscy mi wypominają, ale co zrobić ;)
Dorzucę jeszcze to co da się z tej eskapady pokazać.
13.
14. Mój jeden, jedyny pseudo HDR !
15. I na deser panoramka.
-
-
-
Fajne te Twoje Bieszczady :) Podoba mi się czarno-białe i hdr - bo delikatny, nieprzegięty. Tylko nie wiem, czy krzyż na 14 stawiałabym w tym miejscu, chyba starałabym się postawić go bardziej po lewej stronie zdjęcia, ale tak czy inaczej trzeba przyznać, że warunki były niezłe. No a panoramka faktycznie deser :)
-
Z sopelkiem to przez ciekawy bokeh 6b najbardziej wpada w oko. Zdjęcia plenerków z Bieszczad w połączeniu z sposobem ich przedstawienia na dobrym poziomie i przytrzymają wzrok na dłużej. Panorama świetna.