-
Drugi raz dzisiaj oglądam takie fotki, jak lubię :)
Pierwsza byłaby najciekawsza ale, jak napisał K@czy, trochę brakuje symetrii.
A od czego jest stempel? :-P
Dalej w kolejności jest trzeci kadr, symetrie przełamuje owarty "szyb" windy i bardzo ładnie uzupełnia kompozycję.
Ten w środku wymienię na końcu a to dlatego, ze pomimo ciekawej kompozycji, brakuje mi głębi ostrości na schodach z przodu.
Ale to moje widzimisię, Ty masz swoje i o to chodzi :)
Podoba się.
-
2 załącznik(ów)
Z innej beczki. 4 mech - podoba mi się ze względu na 'zieloność' a przynajmniej to co pokazuje mój monitor jako zielony ;) 5 - też zielone a na dokładkę ma 'twarz' :D
-
Jaszczur naprawdę świetny. Może trochę większa GO by była lepsza, która by bardziej wydobyła łapki tego smoczka, ale główka wyszła super.
-
Witam
Jaszczur świetny. "Minę" ma bardzo pocieszną.
Bardzo też podobają mi się zdjęcia z pierwszej strony. Ciekawy obiekt i ciekawie pokazany.
Pozdrawiam
-
Za przedpiszcami - jaszczurek rewelacja...:grin:
mech natomiast - po przekątnej ustawiona GO - ciekawe spojrzenie...:wink:
-
jaszczurka fajna - GO trochę większa by się przydała i MZ trochę dużo elementów w kadrze
-
1 załącznik(ów)
6. Rowy, sztorm. Pstryk z wakacji.
-
O, ta żaba z łabędzią szyją na 5tce super wyszła.
Widoczek morski - niezgorzej, ale po co te patyki w lewym dolnym rogu.
-
Jaszczur, owszem wygląda zabawnie, ale nienaturalnie. Zniekształcenie perspektywy + mała GO, dało nienaturalny (MZ) efekt. Duża, wyraźna główka (świetne spojrzenie gada :)) i niewyraźny, mały korpus robią wrażenie karykatury.
Sztorm podoba się, ładne, naturalne kolory. Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej by wyszło, gdybyś jeszcze troszkę poczekał, żeby ludzik doszedł do dolnego, lewego MP :roll:
-
czy to są tzw. blinki?
Witam.
Ponieważ to kącik początkującego, to pozwoliłem sobie na mały OT, który przyda się żółtodziobom (czyli mnie).
Korzystając z okazji i przykładu jaszczurki, chcę zapytać o te kółeczka - przezroczyste białawe. Nie są to rozmyte jaja tej samiczki, bo to jaszczurka żyworódka :). Wydaje mi się, że to jakieś wewnętrzne odbicia światła od soczewek przy świetle bocznym lub odbicia szyby.
Pytam o to dlatego, że mam trochę takich zdjęć; sądziłem, że jak założę filtr UV na mój 17,5-45, to tego nie będzie. A szczególnie przy silnym słońcu. Nie bardzo mogę sobie z tym poradzić w olympus master 2, czy picasa. Czy w jakimś innym programie można coś takiego edytować? Czasami to ładnie wygląda ale jeśli pojawia się np. wielkie kółko na twarzy żony, to później jest awantura "nie umiesz robić zdjęć! na coś tyle kasy na ten sprzęt wydał!" itp, :)
A może założyć osobny wątek o blinkach i duszkach?