Ta pierwsza litera w poście jest linkiem. To nie jest opis książki tylko reklama Helionu. Zobaczymy jak się admini ustosunkują. Ale my tu nie lubimy spamu.
Wersja do druku
Przyznam nie zwróciłem na to uwagi:), ale jak ktoś w swoim pierwszym poście, po rejestracji, na forum zamieszcza taki link to chyba jest oczywiste, że chodzi o reklamę i po to tu się pojawił (dziwi nieco spóźniony czas/brak reakcji adminów)
Nawet nie tyle reklama (bo mało który user zauważy tą literkę), co pozycjonowanie strony z książką w wyszukiwarce.
Dalej mnie dziwi spóźniony czas/brak reakcji adminów....
Edit.
Się wycofuję, słuszna reakcja jednak się pojawiła...no może z małym opóźnieniem:wink:
Cóż, akurat się zgadzam, że ; "Mała literka f zwyczajowo używana jest do oznaczenia otworu względnego przysłony" o "f" jako ogniskowej pierwszy raz słyszę od Ciebie. Jakieś inne "głupoty" ? ,bo użyłeś liczby mnogiej, a przytoczyłeś jeden nietrafiony przykład...Może jeszcze chociaż z dwie inne "głupoty" przytoczysz...? z pierwszego postu, czy z linków tam przytoczonych
Jak widać nie tylko tu głupoty piszą/mówią. Szczerze po przeczytaniu tej jednej odechciało mi się dalej czytać. Zwyczajowo używa się liczby mnogiej bo pojedyncza brzmiała by dziwnie.
Może odpowiedziałbyś na moje pytanie/pytania zadane na forum zamiast zaśmiecać staroć sprzed 10lat.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Co do argumentów to może powtórzę: Np. "Mała literka f zwyczajowo używana jest do oznaczenia otworu względnego przysłony". f to jest ogniskowa, a takie wyrażenie matematyczne jak f/2.8 daje wartość apertury ( apertura = f/2.8 )
Zwyczajowo to się używa liczby mnogiej.