6 wpadło mi w oko :grin: genialka :grin:
Wersja do druku
6 wpadło mi w oko :grin: genialka :grin:
No piękna zima. A u mnie nie dość że niebo zasnute, to i śniegu ani grama w Święta.
Umnie nawet chmurki rozwiało ...
Słoneczko świeci ...
Zupełnie jakby wiosna była :)
Salvadhor dawaj więcej zdjęć ! :)
No tośmy się w końcu doczekali salvadhorowego wątku :D
Zdjęcia ludzi - rzuca się w oczy staranne kadrowanie i kompozycja - ładnie, sielsko, spokojnie.
Z krajobrazów - piknie ale, za grizzem - przedostatnie zbyt szarobure, widać, że zabrakło światła i klimat diabli wzięli.
Dwa pozostałe - mniodzio (w 6. pokusiłabym się o ciachnięcie PG ale rozumiem, pewnie nie chciałeś kadrować ;)).
Musisz nadrobić zaległości, więc bez porządku w szufladzie się nie obejdzie :) Czekamy.
Z pokazanych najbardziej podoba mi się dwójeczka. Ładnie skadrowane, ładnie rozłożone plany. W kolorowych nie za bardzo przypada mi do gustu agresywna obróbka - jakieś mazy, jakieś podniesione kontrasty... Piątka byłaby genialna, gdyby światło dopisało bardziej. Widać, że coś tam próbowało, ale nie do końca chciało pomóc fotografowi.
Początek bardzo udany - tyle napiszę na podsumowanie.
Faktycznie 6 i 4 bdb
4 I 6 ze wsakazaniem na 4 świetne
Kolejna porcja moich wynurzeń to ponowne poszukiwanie tematów ludzkich na zdjęciach. I będą dwa tematy ludzkie i jeden inspirowany twórczością pewnej znanej na tym forum osoby :)
Na pytanie, czy nie mogłem uniknąć cienia na palcach na pierwszym zdjęciu, odpowiem: Nie mogłem. To był strzał niemal z biodra, za chwilę dostałem kuksańca, że błyskam lampą w towarzystwie. Ale lubię tę spontaniczność prezentowaną przez koleżankę na tymże.
Scenka z szablami to oczywiście nic poważnego, wszyscy przeżyli, a jest to kadr z Parady Historycznej w Krempnej (Bodzip, byłeś?).
A drzwi. No drzwi. Szkoda, że nie świeciło na nie. Ale tak mi się skojarzyło z pewnymi drzwiami i oknami :)
W Krempnej ? tak, kilka...naście razy :)
Nawet złapałem pewną panią opalającą się nago na tej łasze żwiru poniżej zapory. Nic się nie przejmowała ludźmi i dziećmi na moście.
Na paradzie historycznej oczywiście nie byłem, nawet nie wiedziałem że coś takiego organizowano. Jak wiesz w naszym mieście informacji kulturalnej praktycznie nie ma. Ostatnio przez przypadek wpadłem na "Dzień Rydza" w Wysowej. Światła nie było, gęsta mgła, ale coś tam porobiłem z twórczości Łemkowskiej.
Teraz zdjęcia - dziewczyna mi się podoba, bardzo podoba - te wargi wysunięte do przodu :) moment trafiony wyśmienicie. Przypomina mi się jak w podobnej sytuacji uwieczniłem żonę z papierosem :grin: - uch, jaka była zła.
Swietna scenka pojedynku w deszczu ::
Żeby jeszcze ten po prawej się tak nie usmiechał... Ja bym go PSem potraktował :roll:
Portret mi sie podoba, ciekawie to wygląda, chociaz nie każdemu pewnie przypadnie do gustu.
Na fotce z portalem brakuje jakiegoś elementu z lewej równoważącego kompozycję. Tak jest trochę pusto.
Ogolnie to fajne fotki robisz, plusik dla wątku :)