-
Przychylam się do wyboru k@czego- też są dla mnie najlepsze. Zdjęcie gitarzysty ma klimat, nie wygląda na "pstryk" tylko przemyślane zdjęcie, świetnie skomponowane. A zielony parasol - przyciąga wzrok, miło się patrzy, nic nie drażni oka, dobrze skadrowane, przyjemne w odbiorze. Oczywiście moim skromniutkim zdaniem.
Pozdrawiam.
-
Dziękuję za opinię, niedługo dodam kolejne zdjęcia.
A zdjęcie gitarzysty to jedno z najbardziej stresujących jakie zrobiłem, nie dość że ISO 1600, i musiałem później dłuuugo odszumiać, to musiałem zrobić 20 podobnych kadrów manualnym jupiterem, z czasem 1/20, z ręki, kiedy facet ciągle podskakiwał...:grin:
Zdjęcie skompresowane XnViev na 90%, a małe jest bo duża część powierzchni jest po prostu czarna, lub biała...
No to kilka nowych:
1. 2. 3. 4.
-
Hmm, nikt nie ocenił poprzednich zdjęć... Wracam na forum po przerwie spowodowanej rozbudową centrali w wyniku czego nie miałem internetu.
Tym razem kilka HDR-ów, wiem że przesadzone, ale z założenia nie miało to być nic ambitniejszego niż pocztówka, czy tapetka na pulpit więc nie trzeba się doszukiwać czwartego dna, (no może poza jednym wyjątkiem).
5. 6. 7. 8.
-
Nie znam się na takich HDRach, ale pewnie ktoś coś odpisze, ponieważ są tutaj miłośnicy tego typu zabaw. ;) Ja zwracam uwagę na jedno - częściej klubowicze komentują, kiedy zdjęcie jest normalnie wstawione w wątku - tj np. 800x600 na imageshacku, a potem zalinkowane bezpośrednio.
Wrodzone lenistwo sprawia, że mało komu chce się klikać w wielkie pliki. :wink:
-
z poprzednich nr 2 wpada w oko. ze wzgledu na prostote i niebanalnosc. czy to jest jakis pasek ? albo inny wyrob skoropodobny? mnie sie podoba.
a z nowych to nr 6 ma klimat- moze troszke za mydlo, ale to kwestia gustu. mnie nie przeszkadza, tylko sie wydaje :wink: co do samej techniki HDr w twoim wykonaniu- nie znam sie, ale wiem, ze nie razi specjalnie, co sie czesto zdarza w watkach nowych userow. generalnie jest niezle, nie ma zbytnich powodow do narzekania. ciekaw jestem twojego doswiadczenia w fotografii-tzn jak dlugo sie bawisz aparatem i jak dlugo programem graficznym?
pzdr
-
Dzięki za rade, będę wrzucał, od razu większe zdjęcia. Co do mojego doświadczenia, to wciągnęło mnie trochę ponad 2 lata temu. Kupiłem pierwszego 2 Mpx kompakta do szkoły, w ostatnim roku liceum, chcieliśmy narobić mnóstwo zdjęć i zmontować jakiś filmik o klasie. Po maturze kupiłem trochę lepszego 4 Mpx Canona A430 z którego pochodzi połowa moich zdjęć, w tym zdjęcie nr 2, 3, 4 i wszystkie w tym poście, dopiero jakieś 8 miesięcy temu kupiłem lustrzankę E-400 (kiedy zajechałem canona) i dopiero wtedy na ostro wziąłem si do nauki (w internecie). Jestem samoukiem, a do niedawna nie wiedziałem co to trójpodział, mimo to wcześniej jakoś robiłem zdjęcia poprawnie, na wyczucie. Z gimpa a potem Photoshopa, zacząłem korzystać jakiś rok temu, jeszcze kiedy miałem kompakt, a na początku łudziłem się że nie będę używał żadnych programów :grin: Hdry robię od miesiąca w Photomatixie, a raczej robiłem je przez kilka dni, miesiąc temu, bo spłonęła mi bateria do aparatu (razem z kompem i komórką...) i musiałem oddać całość do "naprawy", żeby dostać zwrot pieniędzy z ubezpieczenia, teraz żałuję, wolałbym sam sobie kupić tą baterię, niż czekać jeszcze do piątku, żeby odzyskać aparat... Tak że mam już ponad miesięczną przerwę, od ostatniego zdjęcia i jestem lekko poirytowany (zwłaszcza że za oknem pierwsza od lat zima...)
Dobra koniec historii, teraz zdjęcia:
9.
10.
11.
12.
Na zdjęciu numer 2 jest gryf od sztangietki :)
-
9 mi sie bardzo podoba, ma ten klimacik :grin:
-
Będą z ciebie ludzie !
9, 11, 12 przyjemne.
-
12nastka prezentuje się wybornie. Wcześniejsze kropelki na liściu - tam ostrość nie usadowiła się tak kategorycznie, jak na 12stce.
-
Bardzo fajna ta ostatnia seria - ze wskazaniem na 12 - świetnie...
Pozdrawiam