Obydwa przyjemne, ale pierwsze dużo bardziej mi się podoba. Dodatkowo, osobiście wolę pierwsze w kolorze. B&W ni jak mi do niego nie pasuje. :D
Wersja do druku
Obydwa przyjemne, ale pierwsze dużo bardziej mi się podoba. Dodatkowo, osobiście wolę pierwsze w kolorze. B&W ni jak mi do niego nie pasuje. :D
Dziekuje jeszcze raz za komentarze i sugestie. Ilu ludzi tyle opinii :)
A mi się właśnie szalenie podoba BW przez tę mroczność... jak na starych grafikach. :)
A niech Ci będzie. :D
Nie zmienia to faktu, że ładne.
Będę konsekwentny i podtrzymuję, że na skutek oszczedności barw zdjęcie zyskuje na przekazie i czytelności. Poza tym jego dość niesamowity klimat został podkreślony.
Niezłe wiejście :)
Fotki ciekawe, dobrze skadrowane i obrobione.
Jak na mój gust ramki za grube w stosunku do wielkości zdjecia ale to kwestia gustu.
Wersja w BW bardziej mi się podoba, ma inny klimat.
Pierwsze zdecydowanie wg mnie lepsze. Kolor jest tutaj atutem, więc z pełnym przekonaniem doradziłbym by zostawić. Ładny start.
Witaj,
Ilość odmiennych opinii pokazuje jak trudno ocenić czy fotka jest dobra i jak bardzo ocena zależny od odbiorcy hehe... Ja jestem za fotką numer 2 i to w kolorze :) Ta mi bardziej przypadła do gustu. BTW nie hdr-owałeś ?
Gratuluję dobrego oka i kadrowania bo w Rogalinie już każdy kamień i gałąź była milion razy fotografowana i trudno czymś zaskoczyć. Dlatego podoba mi się 2 bo 1 jest za bliska rzeczywistości mi znanej :)
Super !
Zachecony i polechtany komentarzami wrzucam kolejna porcje, mam nadzieje, ze lepsza...
Nie korzystam z techniki HDR, tzn. natywnie, bo zasadniczo prawie zawsze zwiekszam kontrast w cieniach i midtone'ach oraz odejmuje saturacje.
Z ostatniego "setu" MSZ zdecydowanie dwójeczka - klimacik, prostota, lubię takie fotki...
Pozdrawiam