Ło... zastępuje przeglądarke obrazów windowsa. Chyba do tego będe używal:)
Wersja do druku
Ło... zastępuje przeglądarke obrazów windowsa. Chyba do tego będe używal:)
A jak jest ze wsadowa zmiana rozdzielczosci ? czy rawwy mozna w wiekszej ilosci zapisywac w okreslonych rozmiarach np.1024 lub 1067x800. A jakich programow Wy uzywacie do takich operacji - bylbym wdzieczny za kilka slow info.
Miałem okazję już parę razy przetestować nowe funkcje Picasy 3.
Zgodzę się. Przeglądarka jest bardzo fajna. Ostatnio dlatego też rzadziej używam IrfanView.Cytat:
Ło... zastępuje przeglądarke obrazów windowsa. Chyba do tego będe używał
Z mojej Oli SP-560 UZ też ORFy odczytuje. Nie jest może to jakaś rewelacja. No ale udogodnienie jednak dobre. A co do wykrywania twarzy: w moim przypadku Picasa 3 średnio sobie z tym poradziła.
U mnie przeglądarką jest Kuickshow. Ani Gimp, ani PS, ani Picasa nie pokaże mi czy jest szum na zdjęciu. Nawet zwykła przeglądarka windowsowa wymięka :)
Pozdrawiam
Dziwne, bo mi wszystkie pokazują czy jest szum, Chyba że masz podswietlanie szumu, cos jak podswietlanie wypalen.
Picasa przez głupi (w sensie nastawiony na szybkość, a nie na jakość) algorytm zmniejszania rysunków bardzo ładnie też szum uwidacznia na pomniejszonym zdjęciu.
Z E-3 Ładnie pokazuje ORF-y :) A przeglądarka fajnie przyciemnia tło podczas oglądania fotek co mnie osobiście bardzo pasuje :)