Ostrośc jest ustawiona przez aparat na centralny punkt , coś nie tak ze mną czy z aparatem/obiektywem (14-54) ? proszę o pomoc w tej kwestii .
Wersja do druku
Ostrośc jest ustawiona przez aparat na centralny punkt , coś nie tak ze mną czy z aparatem/obiektywem (14-54) ? proszę o pomoc w tej kwestii .
Nie zgadzam się do końca z Tobą, ale nie chcę kontynuować OT, bo to nie ten dział. :wink:
garnooh - Ustaw sobie punkt AF na auto i próbuj. P9284998.JPG - w tym zdjęciu ostrzejsze jest tło niż facet na nim, nie wiem - chyba, że tak miało być?
Właśnie ,że tak nie miało być punkt ustawiem na srodkowym polu AF - tak mi się wydaje .
Następne parę fotek z wyprawy do Londynu - Camden Town
Chwytam chwytam , sprawdzałem -jakoś mi zeszło z Shige na plakat , nie zauważyłem . Mój błąd .
Ostatnie z tunelu b. fajne, na minus tylko kawałek siedzenia - albo niech to będzie jakiś ważny element w kadrze, albo out. :wink:
Zdjęcia z niedzielnego wypadu do lasu . Proszę o ocenę - jak zawsze fotki prezentowane to jpg bez obróbki i zmniejszania ( robię raw+sq -rozdzielczość 1024X768)
Pozdrawiam
W PA125327 (1-szym) zdjęciu przeszkadza mi białe niebo. Może lepiej przesunąć horyzont do góry wtedy drzewa zmieściły by się w wodzie a niebo można by odciąć. Przy okazji nie podobają mi się w lewym górnym rogu aberujące gałęzie.
Chyba warto znaleźć sobie jakiś punkt odniesienia bo na zdjęciach PA125330 (2-gie) i PA125397 (4-te) mz jest straszny bałagan. Pomijając jakość to już chyba ciekawiej jest na PA125393 (3-cie), tylko znowu spalone niebo.
Wybierz się może do lasu przy innym świetle rano albo wieczorem. Ostatnio też się zmagam z lasem, życzę powodzenia.