Bardzo wiele bardzo udanych fotografii. Zazdroszcze Ci takiego spojrzenia na swiat. Caly czas ucze sie jak dobrze patrzyc, aby przekazac kwintesencje miejsca.
R3SPECT 8)
Wersja do druku
Bardzo wiele bardzo udanych fotografii. Zazdroszcze Ci takiego spojrzenia na swiat. Caly czas ucze sie jak dobrze patrzyc, aby przekazac kwintesencje miejsca.
R3SPECT 8)
Dzięki Vodnik za ciepłe słowa. Cały czas się staram, choć nie zawsze wychodzi niestety :)
Ul. Mariacka to był dla mnie jak na razie najtrudniejszy orzech do zgryzienia. Zrobiłem mnóstwo zdjęć, potem odfiltrowałem te lepsze, żeby na końcu zostawić takie, które w jakiś sposób przekazałyby urok tego zakątka. Jak widać i tak pozostało ich w albumie sporo. Miałem taki mały dylemat czy aby nie za sporo, ale w końcu zostało jak jest :)
No i jeszcze jedna sprawa, fotografując takie miejsca od razu pojawia się kłopot z walącymi się budynkami. Czasami z pomocą przychodzi program graficzny, ale nie zawsze to pomaga i trzeba się nieźle nagłowić jakby tu fotkę skadrować, żeby wyglądało to sensownie.
Pozdrawiam
Polecam plugin albo osobny program DCETools, jest tam opcja korekcji perspektywy, za pomoca ktorego mozna szybko wprowadzic korekty. Oczywiscie tzreba pozniej dodatkowo poprawic proporcje fotek, ale to juz pikus.Cytat:
Zamieszczone przez No-shadow Kick
porządne fotki - dopiero teraz zajrzałem do galerii. do mnie najbardziej przemawia "torowisko", a szczególnie koło przejeżdżającego pociągu i śruby
dooomin
Kolejny bardzo starannie opracowany temat. Troche ryzykowny eksperyment z kolorami, ale chyba udany. Widac, ze wlozyles w to sporo pracy.
Temat wydaje sie niezbyt ciekawy, ale po tej prezentacji nabralem checi obejrzenia tego na zywo.
Czy mozesz zdradzic jakie byly proporcje ilosci wykonanych zdjec do ilosci umieszczonych w galerii?
Swietnie opowiedziana historia wybuchu wojny i walki o niepodleglosc. Swietne miejsce. Chetnie zobaczylbym to na wlasne oczy, ale w 3-miescie jest tyle miejsc do ogladania i fotografowania ze pewnie urlopu by braklo. Jak bede na pomorzu, musze sie tam wybrac. SWIETNE.
P.S. Jak to zrobiles ze na LYCOS'ie nie pojawia Ci sie ich banner na gorze strony? Czy to zasluga skryptu PHP czy moze platna wersja LYCOS'a?
@wrocek:
Tak jest, z tymi kolorami to był mój pierwszy taki eksperyment. Po prostu zdjęcia czarno-białe (taki był mój pierwotny zamysł) jak i w sepi były jakieś nieciekawe. Czegoś mi brakowało. I wtedy zacząłem się bawić w programie graficznym. Nie wszystkie zdjęcia mi wyszły takie jak chciałem, ale przynajmniej połowa z nich osobiście mi się bardzo podoba.
W galerii jest 16 zdjęć, zrobiłem ich w sumie 48, z czego 26 to zdjęcia samego pomnika z różnych ujęć :) Niestety było sporo turystów i zdjęć bez nich udało mi się wykonać tylko kilka, a tam gdzie nie szło już dłużej czekać na zejście ludzi z kadru trzeba było pójść po radykalne środki, czyli eksterminację przez retusz :wink: :D
@vodnik:
Jest jeszcze ciekawa Twierdza Wisłoujście zaraz przy Westerplatte, ale akurat teraz zamknięta na czas remontu :(
Co do Lycosa to nie mam pojęcia :lol: Może dlatego, że cały czas jest otwierana jedna strona, tzn. index.php ale z róznymi parametrami?
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam
Własnie pzreglądam te zdjęcia z Westerplatte. Naprawdę fajnie opowiedziana historia.
A te motywy z kolorami - jak są robione? Efekty są niezłe.
Aha! U mnie baner Lycosa się wyświetla, tyle, ze z boku strony.
@No-shadow Kick:
Powiem tak: efekt z selektywnym obszarem kolorowym, pasuje do tematu zdjęć jak żaden inny (może dlatego że sam lubię ten efekt). Co do zdjęć: dobrze dobrane, lecz za dużo wersji pomnika.
Zresztą cała galeria miło się ogląda.