nowszy kitowy 40-140
Spróbuje podmienić, kuleje u mnie jednak jeszcze zmniejszanie i wyostrzanie po tym.
Wersja do druku
Zulka a w czym wyostrzasz ?
Staram się PSem, korzystając z wyostrzanie ---> inteligentne wyostrzanie ;)
Postaraj się manualnie opanować, suwakiem ,albo podając liczbę.
weź fotkę oryginalną i wyświetl w np IrfanView. Potem w PS zmień rozmiar i tak wyostrzaj aby jakość była podobna do wzorca . Zapamiętaj ustawienia. Potem oscyluj wokół nich i na ogół będzie w miarę
Dobry przepis na wyostrzanie (i nie tylko) znajdziesz TU (musisz zjechać trochę niżej artykułu). Nawet jeśli nie wszystko rozumiesz, zrób sobie próbę wg tego przepisu, potem tylko nieznacznie zmieniasz ustawienia.
A robale całkiem ok, jak na początki. Fajnie, że nie boisz się RAW-ów.
Jak widzisz ocena jest bardzo subiektywna. Bardziej sklanialbym sie ku opinii westa. "Przepalenia" na krawedziach wynikaja raczej z focenia pod slonce i sa naturalne przy tego typu ujeciach. Lisc o ktorego "awanturuje" sie PS mozna wykadrowac :)
Moze njapierw postaraj sie dobrac tak kolory,zeby nie bylo nalotu zolto-zielonego.Pozniej dopiero baw sie wyostrzanie,majac czysty obraz.Popraw lokalny kontrast i poglebic czern sie przyda.
Cos w tym kierunku.Moze to nie jest to co Ty chcesz,ale ja bym zmierzal do tego
Pięknie dziękuje za odpowiedzi!
Muszę trochę potrenować i zobaczę, które rozwiązanie najlepiej mi będzie wychodzić. Jeszcze raz dzięki.
lucca no właśnie taką miałam wizję artystyczną :D :D
czyli, że się da :D
Pierwsza fotka mi sie podoba. Fotka bo robal paskuny. Fuj.
Troszke większa GO by sie przydała, ale uzyskałaś ciekawą tonację koloru.
Niezła jesteś :)