@Bodzip szkoda poświęcać uwagę na takie drobiazgi i śmiesznostki. :)
Wersja do druku
@Bodzip szkoda poświęcać uwagę na takie drobiazgi i śmiesznostki. :)
Po prostu przykro patrzeć na śmierć fajnego forum :(
Nigdy bym nie pomyślał, że to właśnie Ty się do tego przyczynisz, zwyczajny szok :(
Jeśli czujesz się obrażony, to przepraszam, myślałem, że świadomie idziesz w tym kierunku, bo ja się niestety obawiam, że prowadzisz olympusclub w kierunku olympusforum, czyli może być głupio, ale musi być słodko, a jak się to skończyło, to wiadomo. Nie idź tą drogą ;)
@fret,
Olympusclub lub to zdjęcia. Pokazałeś choć jedno?
Olympusclub lub to spotkania i złoty. Byłeś choć na jednym?
Zresztą, szkoda dyskusji.
Jesteś tak głupi, tak złośliwy, czy tak sklerotyczny? Nawet wontka sobie założyłem i w jednym konkursie wystartowałem. Jeśli uważasz, że ich nie miałem, to czemu chciałeś, żebym podesłał coś do poprawki?
Olympusclub jest forum użytkowników, a nie fanatyków. Każdy użytkownik ma jakieś życie pozafotograficzne.
Bodzipie, daj bana, sięgnąłeś dna, miziaj się z parapetem... :(
Kilka już dostałem, a jeśli chodzi o wieczystego, to się obawiam, że też nie ryzykuję zbyt wiele, bo ta formuła forum szybko padnie. Po prostu żal, jestem tu chyba ponad 10 lat i takiej beznadziei jeszcze tu nie było. To zawsze było forum otwarte na wszelkie dyskusje, czasy Mirka/Irka, to było po prostu szcztowanie i nawet nie mam złudzeń, że te czasy wrócą, ale teraz tylko słodkie pierdy o nijakich fotkach z wakacji są promowane. Nie mój klimat.
@fretPodeślesz linka?Cytat:
Nawet wontka sobie założyłem i w jednym konkursie wystartowałem.
@fret nie rozumiem dlaczego biadolisz nad czymś czego tu nie ma. Nie ma tu zdjęć takich jak lubisz, to się nie zmuszaj i nie przyłaź tu. Asceza jakaś czy co? Musisz normę wykonać?
Chcesz aby dyskutowano, wymieniano poglądy, aby forum żyło, to nie pisz pierdół o żarciu tylko prezentuj swoje prace do których będziemy mogli się odnieść. Z chęcią zobaczę tu Twoje zdjęcia.
A jeśli, jak piszesz, robisz dobre foty nie rozumiem czemu nie realizujesz się tu. Spokojnie dobre fotki się obronią. Jak na razie to poza marudzeniem, straszeniem i jakimś innym bełkotem nic nie wnosisz.
Dziwi mnie też Twoja pogarda do lepszych czy gorszych dokonań kolegów. To, że to nie Twoja bajka to nie powód , aby dyskredytować czyjąś pracę. Uogólniając nazywa się to brakiem ogłady.
Masz uwagi do zdjęć to pisz śmiało na ich temat . Na pewno wielu skorzysta i czegoś się nauczy. A jak nie masz nic konkretnego do napisania to lepiej idź na fejsa.
Dobra, pogadali se to wróćmy do tematu. ? Jeszcze mam w planach jakieś prostokątne nabyć. Wiem że hitech, lee robi robotę ale są w ujjj drogie. Czy ktoś brał od skośnookich coś i może polecić?
Ja mam Cokin, czy mogę polecić? Nie wiem, czasami po prostu z nich korzystam w ramach zabawy/do dokumentacji miejsc. Średnio są wygodne z tym całym montażem - choć tragedii też nie ma..., do tego dali tekturowe pudełko i nigdy jakoś nie rozkminiłem w co je wkładać, żeby np. przeżyły dalszą i mniej bezpieczną podróż w plecaku (póki co jeżdżą w aluminiowym pudełku z innymi fantami, ale to nie jest moje wymarzone rozwiązanie). Nie zauważyłem jakiś wad, ale też nie jestem jakimś specem.
Zdjęcia prosto z puszki, w pełnej rozdzielczości, zobacz sobie czy nie ma jakiś artefaktów, zafarbów.
1.
Załącznik 246098
2.
Załącznik 246099