Ciężko uwierzyć by zamiennik miał większą pojemność od oryginalnego.
Wersja do druku
..... to akurat nie jest dziwne , bo są zamienniki o większej pojemności niż oryginały . Natomiast ktoś już wspomniał , że wszystko zależy od sprawności ogniw w baterii i z tego powodu oryginał z 2016 roku do m10 mk2 wytrzymuje max 220 fotek , a GC z mniejszą pojemnością i rok starszy 240-250 pstryków . Już ze trzy razy o tym pisałem w tematach baterii i zamienników . Swój oryginał reklamowałem 3 tygodnie po zakupie i nic nie wskórałem . Analogicznie oryginał do m10 z 2014 roku ma się bardzo dobrze i cyka około 280 fotek z jednego full ładowania .
Jeżeli już zamiennik, to ''LEWELL'' . Używałem 7 lat (siedem lat) i żadnych problemów. Co najważniejsze tego producenta akumulatory są kompatybilne z ładowarkami Olympusa i nie tylko. Bardzo dobrze są ładowane te akumulatory dołączonymi ładowarkami po których akumulator nie puchnie, co za tym idzie długo bardzo dobrze służą.
Cześć mam pytanie. Jak ładuję baterię w ładowarce BLH1 to raz miga mi ładowarka na pomarańczowo raz na zielono. Czy to oznacza stopień naładowania? Ale podobno częstotliwosć migania informuje o tym. Macie jakieś doświadczenia z tymi kolorami?
Ok, myślałem że ona przestaje migać i tyle. Dzięki za wytłumaczenie