No i też piknie. Z wątku o kotletach przechodzimy na kawior i kalmary.
:mrgreen:
Wersja do druku
No i też piknie. Z wątku o kotletach przechodzimy na kawior i kalmary.
:mrgreen:
Witam . Proszę zmniejszaj zdjęcia. Nie mam cierpliwości czekać jak mi się tak długo ładują. Nic na to nie poradzę, ale taki mam internet słaby. Robią te światłowody i też już nie mam cierpliwości. Rok opóźnienia z hakiem, choć to projekt ze wsparciem unijnym. Niestety świat stanął na głowie jak mówi mój kandydat. Więc proszę jeszcze raz miej litość.
Ośmiorniczek nie mam, ale będą Tatary. Tatarów będzie sporo, ale zacznijmy od początku. Rok 2007 ( nie wiem kiedy to zleciało...) i pierwsza w życiu cyfrówka na drugim wejściu na Rysy. Pierwsze było rok wcześniej z analogowym Zenitem kupionym w lombardzie jako sprawny tuż przed wyjazdem. Potem się okazało że sprawna była w nim tylko obudowa... Jak na tamte czasy Fuji S3500 miał zawrotną jak na tamte czasy rozdzielczość 4 mpx. Pamiętam dobrze jego reklamę z tamtego okresu - w szczególności zdanie "Dodatkowy 1 mln. pixeli" :-) Szeroki kąt obiektywu też był oszałamiający - całe 39mm. Ale przynajmniej tym razem wróciłem do domu ze zdjęciami. Oczywiście są to jpe-gi prosto z tego cuda ówczesnej techniki.
7.
Załącznik 222722
8.
Załącznik 222723
9.
Załącznik 222724
10.
Załącznik 222725
11.
Załącznik 222726
12.
Załącznik 222728
13.
Załącznik 222729
14.
Załącznik 222730
15.
Załącznik 222731
16.
Załącznik 222732
Ja wiem, że z jednej wyprawy, ale dawaj mniej - po dwa, trzy zdjęcia na post. Lepiej wtedy podyskutować o nich.
Tatry zawsze przyjemne w odbiorze.
Stare sprzęty z matrycami CCD produkują mz ładniejszy bardziej naturalny obrazek niż najnowsze matryce. Kolory też są ładniejsze :). Jakbyś troszkę poziomy podciągnął byłby wypasik :).
A Tatry jak Tatry ... o oczywistościach się nie dyskutuje. Wrzucaj następne, uwzględniając uwagę Bogdana.
Pamiętam jak targałem w Taterkach Practice BC1 z czteroma obiektywami. Największy to Pentacon 300mm/4. I nie płakałem że ciężko :mrgreen:.
Dzisiaj będą dwa helikoptery z kita 40-150
17.
Załącznik 223163
18.
Załącznik 223164
Moje wrażenie jest takie, że te górskie zdjęcia cierpią na niedostateczną ekspozycję i wynikający z tego (?) słaby kontrast.
17 i 18 ciekawe.