U mnie wciąż dostępne.
Faktycznie, a już myślałem że konto zostało zbanowane.
Inna sprawa że, jak piszą na innych forach, wszystkie zamówienia przez Amazon (śledzone, ubezpieczone), są anulowane przez sprzedawcę.
Ja myślę, że gratulować ostrożności. Te wszystkie atrakcję mają status "Auf Lager" (dostępne), jednak zadałem sobie trud, żeby zajrzeć na stronę internetową sprzedawcy (http://www.eo-w.com/). Nie trzeba znać niemieckiego, żeby sobie poklikać i wyrobić zdanie na temat działalności handlowej firmy. Nie mówiąc już o różnych adresach firmy - na jej stronie internetowej i podanego na Amazonie biura obsługi klienta (na satelicie Googla nieciekawa budowla ;-) ). Oczywiście nie próbuję twierdzić, że to przekręt, ale być może to resztki azjatyckiej dostawy, z której uciekają brytyjscy spryciarze przed całkowitym zamknięciem granicy celnej.
Jak już jesteśmy przy zakupach i "dziwnych okolicznościach"...
Czy jest wśród forumowiczów osoba mająca kontakt z oficjalnym sklepem Olympusa shop.olympus.eu? W piątek kupiłem aparat ze szkłem, zapłaciłem kartą, a dziś bank obciążył mnie prowizją za tą transakcję, która wynosi prawie 450 zł!
Owa prowizja została pobrana za przelew na konto zagraniczne, a ja jestem absolutnie przekonany że wchodząc do sklepu wybrałem Polskę.
Jest niedziela więc nic nie wyjaśnię, ale na tą chwilę mam spory niesmak :(
Alior Bank pobiera 4% prowizji za płatność kartą na konto zagraniczne. Płaciłem ok. 10.800 zł i z tego wyszła prowizja ok. 440 zł!
Niestety nigdzie w procesie zakupu nie widziałem informacji i zagranicznym przelewie, a jak już pisałem - przed wejściem do sklepu wybrałem Polskę.
Na razie poza wyższym ciśnieniem, zepsutym weekendem i szybszym przełykaniem śliny staram się być optymistą, liczę że sprawa jakoś się wyjaśni.
Płaciłeś kartą? Czy zrobiłeś przelew z karty, bo to dwie rózne rzeczy.
Nie wiem, jak wygląda kwestia płacenia kartą i ewentualne z tego tytułu prowizje. Jestem cały czas na bieżąco z zakupami opłacanymi z konta przez "Przelewy24" i to działa bez jakiejkolwiek prowizji. Pomoc przez telefon obecnie jest niedostępna, ale napisz email na camera.support.pl@olympus.eu, albo serwis@serwis.pl - pod tymi adresami "urzędują" osoby z Centrum Obsługi Klienta Olympus. Dowiesz się, czy masz zmienić bank na dogodniejszy, albo czy prowizja powstała po stronie sklepu z powodu niewłaściwego zakwalifikowania numeru konta odbiorcy.