Zaraz się zacznie. Strzał w kolano. Strzał w głowę. Krok w przepaść. Zderzenie z walcem. ;}
Wersja do druku
Zaraz się zacznie. Strzał w kolano. Strzał w głowę. Krok w przepaść. Zderzenie z walcem. ;}
Jeśli wymyślą 10k $, to raczej monitory zaplute ze śmiechu ;), jeśli wymyślą 2,5k $, to jest szansa na kolejki, zapisy i listy społeczne :)
Może nie. Te dwie wartości wybrałem celowo. 2,5k oznacza pójście na wojnę z APS-c i 100-400. Jest jakaś szansa na sprzedaż. 10k oznacza konkurowanie z 200-400. Klęska gwarantowana. Martwi mnie trochę ten wbudowany konwerter, wiele nie da, a podnosi cenę i "prestiż szkła". Obawiam się jednak chęci konkurowania z 200-400 :(.
Cóż, poręczny to on nie będzie i przy tych parametrach raczej nie można się było spodziewać kompaktowego zoomu :)
Będzie za to maksymalnie użyteczny podczas bezkrwawych łowów, kiedy stałka typu 300mmm F4 trochę ogranicza jeżeli zwierz podejdzie za blisko. Podczas zasadzek waga i wielkość nie ma znaczenia. To nie jest szkło na spacery po mieście czy górach - trzeba mieć tego świadomość :). Mi osobiście parametry bardzo się podobają, wielkość i waga nieco mniej ale cudów w fizyce nie ma. Jeżeli tylko nie poszaleją z ceną to pewnie go kupię.
będzie dobrze w testach , polubimy się , będzie świetnie ustawimy się w kolejce :mrgreen:
Roberto pamiętaj o moim kodzie rabatowym OLYIRASS :) Kupując GO przez stronę shop.olympus.pl ten obiektyw stanie się znacznie tańszy (-15%) :). pozdrro.