-
Coś jest dziwnego w tym BW na Twoich zdjęciach. Niby nie brakuje kontrastu, ale jakby brakuje. Trochę też zafarbu jest na nich MZ, jakby zielonkawego.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Z tym zafarbem to się wycofuję, jest na bardzo nielicznych zdjęciach. Ale coś i tak jest w nich dziwnego, nie umiem tego określić.
-
Ba, żebym to ja wiedział :( co to jest.
Skany maiły wyraźny zafarb z podkładu filmu. Może to jest ta przyczyna, dziwności. A może film. Porównywałem z filmem, z ktorego kiedyś robiłem fotki i na T-max - ie wygląda to lepiej, a skany takie dziwne. Dawny film to ORWO.
sam jestem w kropce.
Pozdr.
-
Chyba nie wiem, co Ci poradzić. Podobają mi się kadry P4 i P12, pasują do tematu z tego względu, że ukazują jakieś przejście. Temat ("Dawno mnie tu nie było") sugeruje podróż sentymentalną/pieszą, w związku z tym składa mi się to w jakąś całość. Czekam na więcej z tego tematu :)
PS. Właśnie wrzuciłem dwie fotki z Delty 100 do mojego wątku. U mnie jakby czerń jest czarniejsza :)
Pzdr
-
2 załącznik(ów)
Jest w moim miasteczku jeszcze kilka takich klimatycznych sklepów w drewnianych domach.
I bukowane ulice z domami, w których mieszkają kolejne pokolenia tych co osiedlili sie tam zaraz po wojnie. W czasie wojny było tam getto. :-(
Zdjecia robione przy ostrym południowym słońcu i nie ma przepałów ?
-
1 załącznik(ów)
BAwiłem sie odstanio Superią i nie moge dojść do łądu z kolorami.
Czy skaner moę skopać kolory?:roll:
-
3 załącznik(ów)
Dziś w Łodzi zrobili nam Jarmark Łódzki i kilka fotek z niego mi zostało.
Znalazło sie cos dla miłośników starych samochodów, ale to juz poza jarmarkiem.
-
5 załącznik(ów)
Uliczne teatry
Pogoda nie zawaliła sprawy, to udało mi się zrobić kilka fotek. Miło mi będzie usłyszec kilka krytycznych uwag.
To moje pierwsze obróbki orfów z E-tam. Najwieksz kłopoty z przepałami i czerwienią. Sorki , że tak dużo tego ale na paradzie zrobilem aż 30 fotek i nie mogłem sie zdecydować co wywyalić.
Pozdr.
-
3 załącznik(ów)
-
Te kolorowe w sumie fajne, ale jakbyś się zajął korekcją tych zdjęć, to mogłyby być o wiele bardziej 'klimatyczne'. Wygląda jak raw na domyślnych ustawieniach.
-
Fajne miejsca pokazujesz ze starych fragmentów miasta. Chętnie obejrzałabym jakieś z ludźmi, ciekawam jak te miejsca żyją.
Na początku wątku narzekałeś na problemy techniczne z analogowymi odbitkami, a mam wrażenie, że są lepsze niż te z E-tam ;)