Ja również mogę porównać D70 i E510. Olek jest bardziej dźwięczny, D70 głuchy. Mojej żonie bardzo podoba się klapnięcie olka i to jest najważniejsze ;)
Wersja do druku
Ja również mogę porównać D70 i E510. Olek jest bardziej dźwięczny, D70 głuchy. Mojej żonie bardzo podoba się klapnięcie olka i to jest najważniejsze ;)
Ja dzisiaj mogłem posłuchać klapnięcia D80 i jest ono bardziej stonowane i ma taką niższą barwę dźwięku niż w moim Olku E510, w którym to brzmi niczym jak osa. :) A Nikon to takie ciche beknięcie. :) Ja jestem przyzwyczajony do mojego, dlatego odgłosy z D80 mnie zadziwiły. :)
Co masz na myśli pisząc że A100 wymięka przy E-510? A100 jest cichsza, czy głośniejsza od E-510?Cytat:
Zamieszczone przez dziekan
A może ma ktoś jakieś nagrania dźwięku lustra w przykładowych lustrzankach, albo jakieś linki. ;) Tak dla porównania
E-330 jak tutaj pisano średnio głośny za to E-1 to "prawie" jak kompakt ;)
Muszę przy jakiejś okazji posłuchąć E-1 ;)Cytat:
Zamieszczone przez krzyo88
to ja mam takie małe pytanko co jest cichsze e1 czy e3?
nie wiem jaka jest różnica pomiędzy E1 a E3 ale po dzisiejszej zabawie z E3 wydaje mi się, że E3 "klapie" ciszej od E510, tak bardziej głucho. W E510 odgłos jest taki jakiś świszczący :)
Różnica jest znaczna - e-1 jest cichsza zdecydowanie.Cytat:
Zamieszczone przez robko
alfa jest zdecydowanie cichsza !!!Cytat:
Zamieszczone przez MAF
bawiłem sie E-3 w MM - niezły kałasznikow i musze przyznać że bardzo cichy w porównaniu z tymi puchami co mam :]