Gratulacje dla zwycięzcy!
Wersja do druku
Gratulacje dla zwycięzcy!
Gratulacje dla zwycięzcy
Brawo, gratulacje :)
Dziękuję:). Gratuluję również pozostałym uczestnikom dobrych prac.
RAW-a podeślę najpóźniej do soboty wieczór. Może uda się zrobić coś nowego, jak pogoda dopisze.
Też gratuluję :)
Gratulacje Andtor2!
Co do głosowania. Nie bardzo widziałem w tej edycji swojego faworyta. Mam też pytanie do A56, co się stało przy eksporcie do wynikowego JPG, że aż tak poleciała jakość?
Dziękuje, że zapytałeś.
Zrobiłem zdjęcie w rozdzielczości do druku (300dpi). Gdy zdjęcie było gotowe zmniejszyłem rozdzielczość do 96 dpi (tu jeszcze wszystko było w porządku) i zrobiłem dłuższy bok 1200 pikseli. (do tej pory zdjęcie przedstawiało się dobrze). Następnego dnia przeczytałem, że koledzy chcą aby wymiary były większe na dłuższym boku. W tym momencie popełniłem błąd. Zamiast od początku zrobić poprawkę zwiększyłem wymiary dłuższego boku i wyszła kaszana.
TO jeśli już dyskusja tu leci to ja zapytam jak to się stało, że w części prac prawa strona "lądu" jest wyżej od lewej, Kraków leży w pradolinie Wisły tam jest mniej więcej poziomo. Ja wiem, Tatry, Gorce, Beskidy.... Ale one są dalej....Gdzie indziej. Sa zdjęcia, Google Eart jest gdzie sprawdzić.
Z tego co zauważyłem to tylko dwie prace nie mają prawej strony wyżej od lewej. Nie zwróciłem na to uwagi i moja praca też jest wyżej. Ale to nie ma znaczenia. Ważne aby budynki stały w pionie, a to czy tam jest idealnie płasko, czy też jest lekkie wzniesienie to w poprawce nie ma znaczenia.