Bardzo mi się podoba :) Nie, nie byłem wewnątrz, o ile dobrze wiem, nie można wejść na górę.
Przedstawiać nie trzeba :grin: Liberty Island, tu też nie wchodziłem na górę :)
Załącznik 207261
Wersja do druku
Bardzo mi się podoba :) Nie, nie byłem wewnątrz, o ile dobrze wiem, nie można wejść na górę.
Przedstawiać nie trzeba :grin: Liberty Island, tu też nie wchodziłem na górę :)
Załącznik 207261
Dzięki za odpowiedź.
Była w wątku prezentowana zarówno ta z Nowego Jorku, jak i Paryża. W drugim mieście, są mniejsze repliki słynnej statuy, które tu kiedyś wrzuciłem.Cytat:
Przedstawiać nie trzeba :) Liberty Island, tu też nie wchodziłem na górę :)
Kolejny też nie wymagający przedstawiania obiekt, z Narodowego Sanktuarium Chrystusa Króla w Almadzie.
Załącznik 207266
Ciężko jest mi teraz sprawdzać, czy publikowane przeze mnie zdjęcie nie było już wcześniej w wątku :)
Mam nadzieję że tego jeszcze nie było :)
Ground Zero - NYC
Załącznik 207286
Nie przypominam sobie, by ktoś to wrzucał. Zdjęć z USA jest w wątku bardzo mało, więc jeśli masz jeszcze cokolwiek stamtąd, to wstawiaj śmiało. :)
Nietypowa ławeczka, poświęcona Michałowi Kleofasowi Ogińskiemu, na placu Wolności w Mińsku.
Załącznik 207290
Kształtna ławeczka, tylko czy wygodna :wink:
Red Cube - Isamu Noguchi - 140 Broadway NYC
Załącznik 207308
Chyba niezbyt. :)
Ciekawe co autor miał na myśli tworząc to ''dzieło''?Cytat:
Zamieszczone przez lisiajamka
Obelisk Odnowicieli na placu ich imienia w Lizbonie.
Załącznik 207322
Za New York Public Art Curriculum: Oprócz uderzającego koloru, Red Cube wyróżnia się również na tle otaczającej architektury, ponieważ wszystkie jego linie są przekątnymi, podczas gdy budynki składają się z poziomych i pionowych linii. Dodatkowo, rzeźba stoi nieco niepewnie na jednym rogu, podczas gdy budynki, przeciwnie, są solidnie ułożone. :grin:
The Sphere - Fritz Koenig - Nowy Jork
Ucierpiała 11 września 2001 roku, odrestaurowana, stoi w Liberty Park obok Pomnika Ground Zero
Załącznik 207344
Zdjęcie Michaela Riegera z 21.09. 2001 roku (całkiem przypadkiem oba zdjęcia z 21 września :))
Załącznik 207345
Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie. :)
Szczerze mówiąc, cała strefa którą zrewitalizowano kompletnie mi nie leży. Moim zdaniem lepiej było odbudować wszystko tak, jak wyglądało przed katastrofą. Stare wieżowce WTC były kapitalne i dużo lepiej komponowały się z otoczeniem.Cytat:
Zamieszczone przez lisiajamka
Też jakaś abstrakcyjna i paskudna :) rzeźba o nazwie '' Parea'' z ul. Järnvägsparken w Sztokholmie.
Załącznik 207346
Calle Mayor Madryt.
Załącznik 207365