Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Piotruś to dlaczego jak zgram ręcznie wskaźniki pionu i poziomu w aparacie(zielone) aparat mam ustawiony krzywo(przechył na prawo)??
Nie wiem, u mnie jest ok.
Tak Boguś zgadza się. Chodzi o E-30 i punkt 1 z tego co napisałeś.
pociomica pionowa i pozioma + dwie linie na krzyż przez środek ekranu
Rozumiem że jeśli prawidłowo ustawiony będzie pion i poziom to te poziomice bedą świecić na zielono. Owszem świecą, ale jak aparat jest ustawiony krzywo. Teraz stoi na stole iwg linii jest kadr prosty, ale poziomice się nie świecą na zielono. Czy ja coś źle rozumię:?:
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Tak Boguś zgadza się. Chodzi o E-30 i punkt 1 z tego co napisałeś.
pociomica pionowa i pozioma + dwie linie na krzyż przez środek ekranu
Rozumiem że jeśli prawidłowo ustawiony będzie pion i poziom to te poziomice bedą świecić na zielono. Owszem świecą, ale jak aparat jest ustawiony krzywo. Teraz stoi na stole iwg linii jest kadr prosty, ale poziomice się nie świecą na zielono. Czy ja coś źle rozumię:?:
Nie stosuj się na siłę, bo nie zawsze się da. Kadrujesz przez wizjer, patrz na poziomicę w wizjerze. Pojawia się ona (w wizjerze) moment po wyostrzeniu przy pół spuście.
Tak jest taka poziomica i wizjerze i nią się staram kierować. Tylko coś mi nie gra na podglądzie.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Tak jest taka poziomica i wizjerze i nią się staram kierować. Tylko coś mi nie gra na podglądzie.
do e30
Załącznik 90101Załącznik 90101
Saboorku i Boguś dzięki serdeczne za cenne rady i instrukcję. Przywrócę ustawienia fabryczne i powinno być OK:grin:
A resztę zweryfikują zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Saboorku i Boguś dzięki serdeczne za cenne rady i instrukcję. Przywrócę ustawienia fabryczne i powinno być OK:grin:
A resztę zweryfikują zdjęcia.
Nie ma za co, baw się dobrze.
2 załącznik(ów)
Skoro mam się bawić, to najlepiej na mojej osobistej laleczce- wnuczce Martynce. Rośnie jak na drożdżach i jest świetną modelka. A przy okazji zachęciła moje panny do złapania E-30 i sprawdzenia jakie to fajne sprzęcicho. Ja już nic nie napiszę, wolę pokazać. Fotki wykonała córka Ola.
Ja miałem swoją satysfakcję:grin: i ........laleczkę na rękach:grin:
Sympatyczna wnuczka i od razu nasze narodowe barwy poznaje :-)
A jakie to żywe srebro. Ale na dworze to zadowolona była i po kilku prubach fotka wyszła ostra.:grin: