Kawę już szykujesz? ;)
A w temacie, to mam nadzieję, ze ta ruska suka ;) niczego cennego nie wywiozła :p
Wersja do druku
Machs Rosii, IŁ76, RA-76845
Ruby Star, IŁ76, EW-78836
i jeszcze taka sytuacja:wink::
Pozdrowienia !
Sławek szacun
A po moim niebie taki lata.Kit to za malo ma niego.Ale wstawie bo takiego tu nie bylo jeszczeZałącznik 118539No i wysoko lata,kamieniem nie dorzuce.
Jak dobrze widzę Junkers.
JU- 52 to chyba jest, Mirek czas się u was cofnął. :mrgreen:
Dobrze widzisz - autentyczny Junkers Ju-52 wyprodukowany w 1936 roku. Najstarszy z ośmiu latających jeszcze egzemplarzy.
Piątkowa wizyta
http://youtu.be/QWpXkG7f5JQ
W temacie C17:
Na pierwszej fotce, na końcu tej białej smugi jest samolot. :cry:
Na drugiej leciał trochę niżej i tego widać. :mrgreen:
Dzisiaj coś małego, lekkiego i to w pozycji spoczynkowej. Remos Aircraft G-3 na lotnisku Aeroklubu PodhaZałącznik 118863lańskiego w Łososinie Dolnej.
Pora na kolejnego maluszka - Cessna A152 Aerobat. Lotnisko Aeroklubu Podhalańskiego w Łososinie Dolnej.
Załącznik 118932
Antoś jest okryty , a przy nim jeszcze Iskierka. Sporo sprzętu ma ten aeroklub.
Załącznik 118933
Wykluczyć tego nie można :D.
Mam też Jak-12 (Yakovlev Yak-12) z dedykacją dla naszego Kolegi ;-).
Załącznik 118941
W ubiegłą niedzielę zakończył się salon lotniczy ILA w Berlinie, więc pomyślałem żeby pokazać co ciekawsze konstrukcje, które tam prezentowano. Niestety w dniu w którym miałem okazję tam być (sobota) nie było już najbardziej oczekiwanego przez wielu samolotu Airbus A350. Rozpocznę wrzutką sprzętu bardzo rzadko goszczącego w tym wątku, a mianowicie niemieckim szybowcem DFS SG 38 Schulgleiter.
Załącznik 118961
Załącznik 118962
Jeszcze "puszek" z Łososiny Dolnej - 3Xtrim 450 Ultra.
Załącznik 119010
fajne maleństwo, polatałoby się takim (gdyby się umiało)
Szybowiec pochodzi z okresu międzywojennego (oblot w 1938 roku). Istotnie jest bardzo lekki, gdyż waży zaledwie 100kg (masa własna). Co do spotkań klubowiczów, to być może na kogoś nieświadomie się natknąłem (tu i ówdzie słychać było polski język). :) Z tego co pamiętam, Ty również byłeś zainteresowany tą wystawą. :wink: Jeżeli chodzi o wrażenia, to muszę powiedzieć, iż mam wyjątkowe szczęście do pogody na salonach ILA, ponieważ zaliczyłem wszystkie edycje od roku 2000 i nigdy nie zastałem tam deszczu. :grin: Jeśli idzie o ekspozycję, to zawsze jest coś wartego obejrzenia, niestety tłum w niektórych miejscach był taki, że trzeba było się przepychać - taka jest specyfika wszystkich największych salonów lotniczych (nie inaczej jest na Le Bourget i Farnborough). Dla tych którzy nigdy nie byli na tego rodzaju pokazach jest to pewnie niecodzienna sytuacja, szczególnie biorąc pod uwagę to, iż wystawa jest na lotnisku. W tym roku pokazano kilka bardzo ciekawych i rzadko prezentowanych konstrukcji, ktore oczywiście zaprezentuję.
Tym razem kolejny niemiecki szybowiec z tego samego okresu co konstrukcja z mojej poprzedniej wrzutki - Grunau Baby IIb.
Załącznik 119038
Zgadza się, ale termin kolidował ze spotkaniem klubowym w Wysowej :-(. Mam nadzieję, że za dwa lata spotkamy się na ILA, tymczasem pochwal się trofeami fotograficznymi z Berlina. Wiem że jeszcze jedna osoba z forum się tam wybierała, ale na razie milczy.
Nie tylko na drodze czasem trzeba holować
Załącznik 119080
Lecial, lecial i przylecial:
Przylot odbyl sie w znosnej pogodzie, odlot juz gorzej:
Polowanie na Qatara zakonczone sukcesem :)
Nie tylko LOT ma Dreamlinery :grin:
Kto wie... a tymczasem znów niemiecki, lecz współczesny szybowiec Akaflieg München Mü28.
Załącznik 119190
Może by tak dwa palniki?
Załącznik 119192Załącznik 119193Załącznik 119194Załącznik 119195
[QUOTE=Rysiek_O;1092487]Zgadza się, ale termin kolidował ze spotkaniem klubowym w Wysowej :-(. Mam nadzieję, że za dwa lata spotkamy się na ILA, tymczasem pochwal się trofeami fotograficznymi z Berlina. Wiem że jeszcze jedna osoba z forum się tam wybierała, ale na razie milczy.
Tak, to prawda, byłem widziałem i nieco się zawiodłem. Wrzucę parę fotek wkrótce, jak tylko dojdę do siebie ...
To jedna ode mnie.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1401537614
Motoszybowiec Schleicher ASW 28-18 E na ILA '14.
Załącznik 119296
Świeżynka z dzisiaj.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1401626984
Kolejne z dzisiaj
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1401627941
No no! Długo Cię nie było, ale jak już zacząłeś wstawiać, to poleciałeś na całego :-) Szacunek Jacku!
---------- Post dodany o 15:28 ---------- Poprzedni post był o 15:26 ----------
Dochodź szybko do siebie i wstawiaj. Co takiego spowodowało że się zawiodłeś? Polowałeś na Airbusa który odleciał ? Pozdrawiam!
Rysiek dzięki i jeszcze jedno na szybko z dzisiaj.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1401629520
Jackowlew, wiem, że pogoda ładna, ale opalanie się na pasie z aparatem w łapkach, to można zaliczyć do sportów ekstremalnych. :shock: :mrgreen:
Nigdy nie wiadomo w którym miejscu taki olbrzym przyziemi. :cry: :mrgreen:
Foty olbrzymów ekstra, Jastrzębie też fajne. :mrgreen:
Emiracik na kosach, rzadkość na EPWA, śmie twierdzić że może i nawet pierwszy raz, C17 też miażdży !!!
A po za tym będzie się działo niebawem, liczymy że nic ci nie umknie !!!
U mnie niebo ołowiane, Rusłan nad głową, jak żyć, ale wyszedłem ucho pocieszyć :|.
Pozdrowienia !
Nie było tak źle wiaterek robił swoje:)Dzięki
---------- Post dodany o 19:12 ---------- Poprzedni post był o 19:10 ----------
Ucho nacieszone to dobrze.Jestem ustawiony w 50% na wiadomo kogo jutro będę wiedział czy tak czy nie,a jeśli tak to relacja będzie tutaj.Dzięki Sławek.