Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
:-P:arrow::grin::arrow::lol:
Trochę zaświeciło więc poszedłem poszukać blasków. Dzisiaj też. Sprawdzę jeszcze czy nie krzywe i może coś wstawię.:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Objekt mam i już miałem się okazję przekonać jaki jest fajny. Byłem dzisiaj na wypadzie w miasto i wylądowałem na kilkadziesiąt minut w Manufakturze. A tam Dzień dziecka z firmą Lego. Dzieciarnia bawiła się do woli klockami, a ja upolowałem Legosupermena i Legokrokodyla.:grin:
To są postacie z serii Lego Chima :)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
:-P:arrow::grin::arrow::lol:
Trochę zaświeciło więc poszedłem poszukać blasków. Dzisiaj też. Sprawdzę jeszcze czy nie krzywe i może coś wstawię.:grin:
Ożeń/wydaj za mąż córę, złap oddech i dopiero foć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Ożeń córę, złap oddech i dopiero foć.
@saboor masz na mysli za maz pojscie, bo wiesz....:mrgreen:
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
@saboor masz na mysli za maz pojscie, bo wiesz....:mrgreen:
No właśnie nie, nie wiem ale poprawię posta... :mrgreen:
Ju. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i fota:
Załącznik 90098
Po pierwsze- z foty wcieło Bikera, gdzie on???:grin:
po drugie- prawy słupek betonu i tak krzywy:grin: czy ja mam zwidy:grin:
po trzecie mam pytanie:
1. jak się wyświetla siatkę w E-3- bo jeszcze nie mam instrukcji. Jest poziomica, są dwie linie dzielące kadr na pół, ale ja siatki nie znalazłem. Może to te linie są rodzajem siatki ?
2. zrobiłem sobie w domu test na "sucho". Postawiłem aparat na statywie i wycelowałem w TV i...... Dlaczego jak na poziomicy statywu jest poziom, to nie ma go na aparacie??
Ten sam test zrobiony "z ręki" pokazał zgodność pionu i poziomu w aparacie, ale krzywe wyszło zdjęcie bo aparat był de fakto ustawiony krzywo. Coś mi się tu nie zgadza w ustawieniach.
Miło Was widzieć, wiem że macie dobre chęci więc radźcieco źle ustawiłem:?::grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Po pierwsze- z foty wcieło Bikera, gdzie on???:grin:
po drugie- prawy słupek betonu i tak krzywy:grin: czy ja mam zwidy:grin:
po trzecie mam pytanie:
1. jak się wyświetla siatkę w E-3- bo jeszcze nie mam instrukcji. Jest poziomica, są dwie linie dzielące kadr na pół, ale ja siatki nie znalazłem. Może to te linie są rodzajem siatki ?
2. zrobiłem sobie w domu test na "sucho". Postawiłem aparat na statywie i wycelowałem w TV i...... Dlaczego jak na poziomicy statywu jest poziom, to nie ma go na aparacie??
Ten sam test zrobiony "z ręki" pokazał zgodność pionu i poziomu w aparacie, ale krzywe wyszło zdjęcie bo aparat był de fakto ustawiony krzywo. Coś mi się tu nie zgadza w ustawieniach.
Miło Was widzieć, wiem że macie dobre chęci więc radźcieco źle ustawiłem:?::grin:
Telewizor krzywo stoi :-D
Instrukcja: http://www.olympus.pl/site/rmt/media...MANUAL_PL..pdf
Piotruś to dlaczego jak zgram ręcznie wskaźniki pionu i poziomu w aparacie(zielone) aparat mam ustawiony krzywo(przechył na prawo)??
Chodzi o E-30 chyba, a nie o E-3
Masz na ekraniku takie opcje:
pociomica pionowa i pozioma + dwie linie na krzyż przez środek ekranu
wszystkie punkty autofokusa
wszystkie punkty + histogram
wszystkie punkty + zielony kwadrat obszaru ostrzenia
4 obrazki WB lub naświetlenia
wszystkie punkty autofokusa + linie celownika z podziałką
i tyle
Zmieniasz wielokrotnym naciskaniem info .