Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
No co nie bijcie- literówki się czasem zdarzają.:grin:
Waruga nie mogę nic objecać, choć bardzo bym chciał. Ale zobaczymy co będzie z moją pracą, urlopem i na co będe mógł sobie pozwolić (kasa). Może wybiorę się w kierunku Szczecina do Świnkowa i przejadę chociaż do Kołobrzegu. Jest tam parę miejsc w które chętnie bym wrócił lub zobaczył pierwszy raz. Jeszcze za wcześnie na takie plany, najpierw muszę córkę zdjąć ze stanu.:grin:
Biker czemu u Ciebie zawsze krzywo? Nawet jak fajnie to zawsze trochę nie tak . Taki styl odpowiesz?
Pogratuluj córce i zięciowi.
Andrzeju a możesz jaśniej z tą krzywizną???
Jeśli piszesz o zdjęciach wyżej, to wyprostowałem jak umiałem.:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Nie wiem co ma na myśli Andrzej ale ja widzę, że kilka zdjęć rozłazi się na boki.
Perspektywa- aparat skierowany w dół.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Jeśli piszesz o zdjęciach wyżej, to wyprostowałem jak umiałem.:grin:
Póżniej pokażę na przykładzie. Jak masz pion, nie ma poziomu, grzybki się rozchodzą górą. Nie możesz właczyć siatki na wyświetlaczu? Zauważałbyś problem na etapie kadrowania.
Życzę kolejnego aparatu z poziomicą - u Olka Serie EP-x i OM-D
Aparat był skierowany lekko w dół, fakt. A fotki starałem się wyprostować w Gimpie i Wieverze. Wydawało mi się że wyszło w miarę dobrze, ale........
Korygowałem zniekształcenia obrabiając Rawa w Ol. W3. trochę się w tym zaczynam gubić, bo zrobiłem jpegi, które też lekko wyprostowałem. I teraz po Waszych uwagach widzę że coś jednak jest nie tak. Mam kolejne zdjęcia z wnętrza bunkra. Tam aparat leżał na stole, podłodze, czasem podparty woreczkiem z grochem bo nie miałem statywu. Wiedziałem że zdjęcia będą do wyprostowania ii teraz nad nimi pracuję.
No cóż życie dostarcza ciągłych korekt w sugestiach i praktyce. Przyjżę się tym fotkom jeszcze.Jak będzie trzeba zrobię korekty.
dzięki za rady:grin:
Andrzeju siatki i poziomicy w aparacie nie mam, a nowy póki co to wyłącznie marzenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Aparat był skierowany lekko w dół, fakt. A fotki starałem się wyprostować w Gimpie i Wieverze. Wydawało mi się że wyszło w miarę dobrze, ale........
Korygowałem zniekształcenia obrabiając Rawa w Ol. W3. trochę się w tym zaczynam gubić, bo zrobiłem jpegi, które też lekko wyprostowałem. I teraz po Waszych uwagach widzę że coś jednak jest nie tak. Mam kolejne zdjęcia z wnętrza bunkra. Tam aparat leżał na stole, podłodze, czasem podparty woreczkiem z grochem bo nie miałem statywu. Wiedziałem że zdjęcia będą do wyprostowania ii teraz nad nimi pracuję.
No cóż życie dostarcza ciągłych korekt w sugestiach i praktyce. Przyjżę się tym fotkom jeszcze.Jak będzie trzeba zrobię korekty.
dzięki za rady:grin:
Andrzeju siatki i poziomicy w aparacie nie mam, a nowy póki co to wyłącznie marzenie.
Poziomicy nie masz, ale trójpodział chyba da sie wyświetlić (w 420 jesr na pewno, w 520 po prostu nie pamiętam, nie pamiętam jakie są opcje w wizjerze optycznym na ekraniku napewno sie dawało wyświetlić) .
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Poziomicy nie masz, ale trójpodział chyba da sie wyświetlić (w 420 jesr na pewno, w 520 po prostu nie pamiętam, nie pamiętam jakie są opcje w wizjerze optycznym na ekraniku napewno sie dawało wyświetlić) .
420 ma trojpodzial.
Andrzeju ja sobie sprawdzę Twoje info. Nie robię zdjęć na podglądzie, więc możesz miec rację. OBY:grin:
Sprawdziłem apz-cie jest opcja kratownicy w E-520. trzeba na Live View wcisnąć pięć razy INFO. Bóg mi świadkiem nie wiedziałem, ale teraz z tego zkorzystam:grin:
Na wczorajszą "Noc muzeów" wybrałem się do lokomotywowni w Skierniewicach. Zanim zjechała się gromada entuzjastów lokomotyw, mogłem sobie w spokoju pospacerować pośród starych ciuchci i zrobić nowe wersje fotek.
Ponieważ materiał jeszcze pachnący nowością na początek przedstawiam jedną z fotek
1.