Potem miałem 45/1.8, można było się zaciąć, ale bokeh nie urywał.
Wersja do druku
Potem miałem 45/1.8, można było się zaciąć, ale bokeh nie urywał.
Nowa generacja PENów we wrześniu! FT5!
http://www.43rumors.com/ft5-new-pen-...-in-september/
FYI: slajd przedstawiający restrukturyzację Działu Foto
Czekam na "tafa" z rawem; AF z EP3 będzie tylko bonusem :mrgreen:
Advanced technologies mam nadzieję, że znaczy tyle co hybrydowy układ AF, pozwalający na dwie rzeczy: zamknięcie rozdziału 4/3 i możliwość komfortowego używania dużych szkieł na małych korpusach (z gripami :))
Introductions of advanced technologies, unique high value-added... prawie jak Wiesław Gomułka i jego sto kwintali owsa z hektara :)
A ja sobie myślę, czy XZ-2, który ma się pojawić jakoś za niedługo, będzie miał lepiej, czy gorzej od jedynki. Nie, żeby jedynka miała gorzej (choć za niedorobione menu to bym tam komuś kazał po górach latać z hasselbladem), ale - i tu ulegam potrzebie posiadania nowości - chętnie taką dwójkę przygarnę :)
Nadal twierdzę, że XZ-1 wraz z bliźniaczym panasem to bezkonkurencyjne pozycje wśród kompaktów.
Ja odłożyłem w czasie moją rekomendacje XZ-1 z powodu cenowej zwyżki. Czekamy z koleżankami grzecznie na XZ-2; z kolei kolega potrzebuje kompaktu z dobrym detalem, ale i kl/s. Wczorajszy słony debiut bardzo ładnie się wpisuje w jego potrzeby - "kieszonkowy sport kompakt". Chciałbym móc mu polecić coś od Pani Oly.
Kenko planuje wypuścić pierścienie pośrednie do micro 4/3... będą mieć styki przenoszące sterowanie do obiektywu, dostępne w rozmiarze 10 oraz 16 mm
FYI: Na tegorocznej Photokinie podobno zobaczymy premiery Sigmy i Tamrona do japońskich bezlusterkowców. 12-35/2.8 oraz 18-200/ileśtam ;)
Prawdopodobnie niedługo zobaczymy czarną wersję Olka 12mm i 45mm :D
Źródło:
http://www.43rumors.com/black-olympu...-at-photokina/
Bardzo źle się będę czuł jeśli to zostanie potwierdzone. Wiadomo nikt nikogo do niczego nie zmusza, ale takie zagrywki - jeśli to się potwierdzi - imho delikatnie mówiąc suerują, że silver retro nie wypaliło i... no właśnie po co jeszcze srebrne 75/1.8? Poza tym mega super wzmocnienie systemu.