Podoba mi sie laweczka i to z krzeselkiem.
Wersja do druku
Podoba mi sie laweczka i to z krzeselkiem.
174 lubię... :)
177.-dzieci nadaly troche zycia w te muzealne graty.
173 - piękne oczy :)
Bardzo dziękuję wszystkim za komentarze! :D
Fajnie wykorzystany dzień otwarty :)
Podoba mi się "oldskulowa" obróbka. Podoba mi się 174 z tramwajową oranżerią, podoba mi się 176 z siedzeniami jak otwarta księga.
172 nie zmieściło mi się na monitorze i muszę przyznać, że cięte równo z dachem (samo niebo z latarnią) też by mi się podobało.
Pozdr
Fajnie wyszły Ci te tramwajowe fotki. Mnie się jakoś 175 najbardziej podoba tylko lekko bym je przyciął z dołu :)
Tramwajowe zdjęcia bardzo ładne - mi najbardziej podoba się zdjęcie nr 176 i spokój, jaki od niego bije.
Dzięki, Panowie :D Faktycznie może lepiej byłoby 175 trochę ciachnąć... W 172 jednak bym się nie zdecydowała - ściana dobrze dopełnia kompozycję i stanowi dobry kontrast kolorystyczny dla nieba.
A detale - to to co lubię najbardziej; być może dlatego, że często mam ten sam problem z "liczną publiką" takich miejscach :wink:
Oczęta urzekają swoimi szklanymi tęczówkami, a bluszcze stoczone w przedziale przypominają mi czasy gdy sam jeździłem tramwajami "na glona" przyklejony do drzwi wejściowych. Wolałem to, niż paniczne wyciskanie się ze środka przedziału, aby wysiąść na właściwym przystanku. W tamtych czasach ze względu na szczupła sylwetkę nie miałem odpowiedniej "siły przebicia" :mrgreen:
Cieszę się, że moje fotki obudziły wspomnienia :)
Ten tramwaj z bluszczem (?) w środku nasunął mi pewien pomysł: czy nie mogłyby takie jeździć z pnączem w środku, które oplatałoby pokład pod sufitem dookoła ?
O ileż przyjemniejsza to jazda w upalne dni :)
Ostatnio udało mi się dostać do opuszczonej kotłowni zakładów Feniks. Niestety miejsce bardzo trudne do fotografowania, ze względu na światło i budowę. Także ciężko pokazać na zdjęciu jej imponujące rozmiary i ciekawe wnętrze, ale może chociaż częściowo mi się udało. Standardowo pierwsza część w kolorze, później będą odcienie szarości.
178.
Załącznik 127980
179.
Załącznik 127981
180.
Załącznik 127976
181.
Załącznik 127977
182.
Załącznik 127978
183.
Załącznik 127979
Fajny industrial, pierwsze trzy wyszły najlepiej.
Powinnaś zdjąć rajstopy i gdzieś zawiesić w kadrze :) - uzupełniłoby to w kadrze smutny los kolejnego zakładu, który zajmował się produkcją tego deficytowego towaru za PRL'u :)
Za poprzednikami - świetna wrzutka.
Z ciekawości - wchodzisz do takich miejsc "za zgodą" czy "illegal"? ;)
Skomponowanie sensownych kadrów w takich miejscach nie jest łatwe z uwagi na wszechbajzel, ale widzę że udaje Ci się nad tym zapanować.
Jeśli masz czas, nie ma pośpiechu, możesz pewnie wracać tam nie raz, rozglądać się, patrzeć od nowa.
Krzesło najbardziej mi tu gada z ostatniej wrzuty.
Feniks-jeszcze sie przemysl podniesie..
Po twoich zdjeciach widac,ze kolega nic nie klamal opowiadajac o swoim miescie.
Swietnie sie oglada.
industrial u Ciebie to "czysta" przyjemność :)
super strzały - przyjemnie się je ogląda
Rozbroiło mnie 180 - jakieś te skrzyneczki takie bezbronne, "rozbrojone". A te niebieskie zawory takie były rzeczywiście, czy to efekt obróbki?
Z kolei 181 bardzo ładnie narysowane przez 20 panasa (Twoimi rękami oczywiście).
Pozdr
Bardzo dziękuję! Zapewniam, że Łódź potrafi wyglądać pięknie również w bardziej "klasycznych" odsłonach :) Ale to już nie u mnie :P
Zawory były dokładnie takie niebieściutkie, jak na zdjęciu :)
A teraz mała porcja w czerni i bieli.
184.
Załącznik 128142
185.
Załącznik 128143
186.
Załącznik 128144
185 jest więcej niż dobre :)
Do mnie maszyneria z 184 przemawia :) 185 wydawało się, że nie ma końca przy przesuwaniu ;)
Ogólnie bardzo ładna seria. Gratki! I istotnie wśród natłoku rupieci czasem trudno ująć coś coby stanowiło temat w sam sobie.
Wszystkie trzy foty wyszły fajnie ale najlepiej podoba mi się 184 bo tak "zabawkowo" wyszło :). 186 też fajnie wyszło - wygląda jakby to były odbicia a nimi nie są, może jedynie bardziej w górę trzeba było :)
Dają radę...
Dzięki wszystkim za zainteresowanie, jest mi bardzo miło Was gościć w moim wątku :)
Jeśli chodzi o ostatni materiał, to wydaje mi się, że z powodu warunków świetlnych zanikła plastyczność tej rurowo-zegarowej plątaniny, lepiej zaś jest z szachownicą okienną, choć wolę ją w poziomie.
Gratuluję fotografii fabrycznych, Realnasty. Miło mi się je oglądało; i te w kolorze, i te czarno-białe.
Realnasty,
czekam, wyglądam - aż postanowiłem się dopytać - gdzie są zdjęcia???
Nie mów, że nie masz, bo sam pamiętam, że kilkakrotnie jednak migawkę wyzwoliłaś :)
Co do tych ostatnich - to 184 jak dla mnie ciekawe.
pozdrawiam,
Sawo, dziękuję za zainteresowanie. Muszę przyznać, że teraz odpoczywam od Forum - uczestniczę raczej biernie. Trochę mnie zniechęciło zachowanie niektórych użytkowników. Ja też jestem bardzo ciekawa Twojej relacji z naszego wypadu, a tego zdjęcia, na którym pozuję ze stopami, szczególnie ;) Może założymy jakiś album na G+, żebyśmy wszyscy mogli nawzajem obejrzeć swoje fotki?