[QUOTE=Ola_Olga;1221622]Dziękuję wszystkim baaaardzo!!! Fajnie się czyta Wasze komentarze. :grin:
Zapraszam do obejrzenia kolejnej części:
CZ. III KRAJ OBRAZ[QUOTE]
KRAJ piękny, OBRAZ wspaniały.:mrgreen:
Wersja do druku
[QUOTE=Ola_Olga;1221622]Dziękuję wszystkim baaaardzo!!! Fajnie się czyta Wasze komentarze. :grin:
Zapraszam do obejrzenia kolejnej części:
CZ. III KRAJ OBRAZ[QUOTE]
KRAJ piękny, OBRAZ wspaniały.:mrgreen:
Bardzo podoba mi się 248...reszta też super
c.d. Krajobraz
..i powoli zbliżamy się do końca (żeby nie przesadzić).
249
Załącznik 158684
250
Załącznik 158685
251
Załącznik 158686
252
Załącznik 158687
253
Załącznik 158683
251 jest OK, podoba mi się. Szkoda, że całkowicie niepotrzebnie był użyty zoom cyfrowy w 253. Zamiast ogniskową 75 i zoom cyfrowy x2 cza było użyć ogniskowej 150mm bez zoomu cyfrowego (bo była taka możliwość)
Zielone 250 jak dla mnie :)
Nie marudzić, wszystkie ekstra. :mrgreen:
ostatnie cudne :)
Taka ciekawostka: "latające ryby"
Zdjęcia wykonane na jednym z kompleksu stawów w Rudzie Sułowskiej. Co kilkanaście sekund ryby wyskakiwały jak wystrzelone z katapulty z.. nie wiem jak to nazwać – powiedzmy kanału przepływowego i lądowały w stawie. Ciekawostką jest to, że kiedy byłam tam ponownie parę dni później – skakały w odwrotną stronę, nie zawsze trafiając w otwór kanału. Zabawnie to wyglądało. Trudno było uchwycić aparatem ten moment, to co się udało, poniżej i próba zamieszczenia filmu:
254
Załącznik 158708 Załącznik 158709 255
256
Załącznik 158710 Załącznik 158707 257
Załącznik 158714
Albo to był skok w bok na panienki w sąsiednim stawie, albo skok na piwko do pobliskiego baru. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mimo szybkości ryb i tak fajnie wyszło. :roll::mrgreen:
Dużo pięknych zdjęć, żurawie pod księżycem super. Gratuluję jelenia. Właśnie wróciłem z Bieszczadów, tam rykowisko na całego, niestety nie miałem tyle szczęścia. No i liski bardzo sympatyczne.
O, widzę, że udało się wgrać filmik :)
I tak moja relacja z pobytu nad stawami w zasadzie dobiegła końca. Zdjęć mam jeszcze sporo, ale im dłużej na nie patrzę, tym mniej mi się podobają. Wniosek - czas na przerwę. Może jeszcze coś wrzucę, ale nie było moim zamiarem tworzenie przesadnie długiej opowieści.
Dziękuję bardzo wszystkim, którzy ją obejrzeli i napisali parę miłych słów i również tym, którzy tylko obejrzeli. Ten raj przyrodniczy wywarł na mnie ogromne wrażenie i rację ma abir - jest w tym coś narkotycznego. Obojętnie jak długo tam jestem, zawsze mam niedosyt - na pewno jestem uzależniona.:) Trudno obrazem opisać jego piękno i niesamowity klimat, jaki tam panuje, trzeba to zobaczyć na własne oczy. Zawsze zadaję sobie to samo pytanie naciskając spust migawki – jak oddać najwierniej to co widzę? Myślę, że to bardzo trudne. Do swojej relacji wybrałam kilkanaście zdjęć, wiem, że nie są idealne technicznie, ale może chociaż częściowo udało mi się pokazać to bajkowe miejsce w naszym pięknym kraju.
Filmy z wrzeszczącymi żurawiami wstawię później, nie da się bezpośrednio jako załącznik, ma ponad 100 MB.
Załącznik 158767
To zdjęcie też z tamtej bajki:grin:
Naszyjnik, kolia, coś z biżuterii, mieni się i błyszczy, fajne. :mrgreen:
Wspaniałe zdjęcia pokazałaś, ptaki, czworonogi i krajobrazy kapitalne. Czekam z niecierpliwością na kolejne...
Dziękuję i pozdrawiam
Cześć,
Bardzo piękna opowieść fotograficzno-literacka.
Gratuluję udanego urlopu.
Pozdrawiam.
Muminku, Paawwko, bardzo dziękuję!
Odkopałam jeszcze 4 zdjęcia, poza tym wstawiam 2 krótkie filmiki - tylko takie mogę dodać jako załącznik. Nie są rewelacyjnej jakości (bez jakiegokolwiek ulepszania), jak uda mi się kiedyś zmontować dłuższy film z żurawiami - wrzucę.
I teraz to już naprawdę koniec relacji.
C.D.N wiosną...
Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję za miłe komentarze:)
258
Załącznik 158978 Załącznik 158977 259
260
Załącznik 158976 Załącznik 158975 262
Filmiki:
Załącznik 158973
Załącznik 158974
Wizyty tu to przyjemność. Serio, serio i bez wazeliny oraz innych takich.
Miło spędziliśmy z Toba twój urlop. :mrgreen:
Dziękujemy ! :mrgreen:
Czekamy na jesienno-zimowe pejzaże, a potem na zimowo-wiosenne. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Piękna ptasia jesień...
Gratuluję.
pejzaże piękne. Bardzo ładna fotorelację. Miło było oglądać.
Ciekawe zdjęcia i opis. Część Twoich zdjęć jest świetna. Gratuluję.
Pozdrawiam
POŻEGNANIE.
Dziękuję za możliwość uczestniczenia w życiu tego forum przez ponad 4 lata. Bardzo dużo się tu nauczyłam i za to dziękuję.
Życzę wszystkim wielu wspaniałych zdjęć i radości z ich wykonywania.
Uprzedzam, że nie zamierzam ani niczego wyjaśniać, ani odpowiadać na żadne pytania. Nie będzie to możliwe.
Wszystkiego dobrego.
Olga
Smutno...
Oj szkoda.
Pozdrawiam.
Chyba się zapłaczę [emoji25] ... miałaś przyjechać do BN ...
"...tak się nie mówi do widzenia..."
:( :( :(
Przykra wiadomość. :cry::cry::cry:
:shock::cry::?:
Nie ma takich rzek, do których nie można wejść wiele razy.
Emocje out, jutro pogadamy abo za tydzień-dwa...
Olu_Olgo, w sumie jestem tu krócej niż Ty i nie znam Cię tak dobrze jak inni Forumowicze, jednak myślę, że szkoda, że tak postanowiłaś, mam nadzieję, iż jednak przemyślisz całą sytuację i zmienisz zdanie.
Tu na Forum bywa różnie - czasem jak koty uszy po sobie i drap, drap pazurami, a za chwilę zgodnie bok w bok mrr, mrr nad miską mleka (tylko i wyłącznie Olkowego :mrgreen:). Ludźmi jesteśmy różnymi i od czasu do czasu będą zawsze jakieś mniejsze i większe różnice zdań - nad takimi zdarzeniami czasem trzeba po prostu przejść do porządu dziennego i dalej działać.
Też przez jakiś czas wycofałem się z Forum - ktoś mnie wk...zdenerwował, ale wróciłem, bo pomyślałem, że śmiesznie byłoby przez taką głupotę się odcinać od ludzi, którzy tu są i tworzą to Forum, jego wspaniałą i niepowtarzalną atmosferę.
Więc jeśli przyczyną Twojej decyzji nie są poważne sprawy prywatne pozaforumowe/pozafotograficzne to żywię nadzieję, że wrócisz...
To klifow juz nie bedzie..
To przykre, pozostajemy nieutuleni w żalu z iskierka nadziei, że będzie i powrót.:cry:
Dyskusja na temat oczekiwania na powrót użytkownika jest kontynuowana tu: https://forum.olympusclub.pl/threads...a-czekających...